Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑιωρούμενο μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Λ. Συγγρού, εκκενώθηκε η μονάδα
Ξενοδοχεία

Αιωρούμενο μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Λ. Συγγρού, εκκενώθηκε η μονάδα

Η αστυνομία έχει τοποθετήσει κορδέλες για να εμποδίζει τον κόσμο να διέρχεται από το σημείο μέχρι να απομακρυνθεί το σπασμένο μπαλκόνι από το ξενοδοχείο.

Τσιμεντένιο μπαλκόνι έχει σπάσει και αποκολληθεί από την πρόσοψη του ξενοδοχείου «Eλληνίς» στη Λεωφόρο Συγγρού, βάζοντας σε κίνδυνο τους περαστικούς στην τουριστική περιοχή κοντά στη Ακρόπολη. Η ζημιά σημειώθηκε στο παλαιάς κατασκευής ξενοδοχείο, το οποίο παρά την αποκόλληση του μπαλκονιού συνέχιζε να λειτουργεί. Παρ’όλο που το επικίνδυνο συμβάν έγινε αντιληπτό το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 20 Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου ακόμη δεν το έχουν απομακρύνει από το ξενοδοχείο είτε με τη συνδρομή της πυροσβεστικής είτε ειδικών συνεργείων.

«Έχουν εκκενωθεί σύμφωνα με πληροφορίες και τα διπλανά δωμάτια» μετέδωσε ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που βρέθηκε στο σημείο. Η αστυνομία έχει τοποθετήσει κορδέλες για να εμποδίζει τον κόσμο να διέρχεται από το σημείο, μέχρι να δοθεί οριστική λύση για την απομάκρυνσή του από το κτήριο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Τουρισμού, στην οποία σημειώνεται: «Αναφορικά με  το ξενοδοχείο επί της Λ. Συγγρού στη Ν. Σμύρνη, όπου τσιμεντένιο μπαλκόνι έχει σπάσει και αποκολληθεί από την πρόσοψη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης της γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής- και σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια– αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του, καθώς προέκυψε άμεσος κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον  και έκτακτη ανάγκη αποτροπής του κινδύνου αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Εν συνεχεία, η αρμόδια τουριστική αστυνομία ανέλαβε την άμεση εφαρμογή της εν λόγω απόφασης και προέβη στην εκκένωση του ξενοδοχείου. Σήμερα (σ.σ, χθες), Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, το αρμόδιο κλιμάκιο της ΠΥΤ Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού διενεργεί περαιτέρω ελέγχους για το αποτέλεσμα των οποίων θα υπάρξει σχετική ενημέρωση».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024