Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής του Μαρκ Χατζηπατέρα στο Sofitel Athens Airport
Τέχνη και ξενοδοχία

Έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής του Μαρκ Χατζηπατέρα στο Sofitel Athens Airport

Η συλλογή γλυπτικής και ζωγραφικής 'Connections' του Μαρκ Χατζηπατέρα καλωσορίζει τους διεθνείς επισκέπτες της Αθήνας στους χώρους του Sofitel Athens Airport.

Έργα από τη συλλογή “Connections” του διεθνούς φήμης ζωγράφου και γλύπτη Μαρκ Χατζηπατέρα φιλοξενεί το Sofitel Athens Airport από τις 16 Ιουλίου και μέχρι το φθινόπωρο. Τα τελευταία 12 χρόνια, το Sofitel Athens Airport φιλοξενεί στους χώρους του γλυπτά, πίνακες και εικαστικές εγκαταστάσεις Ελλήνων εικαστικών ανοίγοντας την τέχνη στο ευρύ κοινό και δίνοντας την ευκαιρία στους διεθνείς πελάτες και επισκέπτες του ξενοδοχείου να γνωρίσουν τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.
 

Από δεξιά προς αριστερά, ο γενικός διευθυντής του Sofitel Athens Airport κ. Cyril Manguso, ο κ. Μάρκ Χατζηπατέρας και ο διευθυντής Marketing και Πωλήσεων του ξενοδοχείου κ. Γιώργος Σταύρου.

“Η παρουσίαση των εκθεμάτων στους χώρους ενός ξενοδοχείου (lobby, είσοδος, μπαρ) αποτέλεσε για εμένα μια πρόκληση, καθώς η προσέγγιση διαφέρει πολύ από τη συνηθισμένη παρουσίαση των εκθεμάτων στους χώρους μιας γκαλερί”, αναφέρει ο κ. Χατζηπατέρας. “Το μεγάλο υπαίθριο γλυπτό Jongleur έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Sofitel Athens Airport, γεγονός που το καθιστά ορατό από όλους όσους κινούνται στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, καλωσορίζοντας κατά μια έννοια  όσους φθάνουν στην Αθήνα. Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων θα αλληλεπιδράσουν με το έργο μου σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή της πορείας μου καθώς για μένα η τέχνη αποτελεί μια διεθνή γλώσσα επικοινωνίας”.

Στη φωτογραφία, το γλυπτό “Cactus” από τη συλλογή Connections του Μαρκ Χατζηπατέρα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024