Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΕπιμένει ο Δήμος Καλυβίων στην ανάκληση του συμβολαίου με τον όμιλο Μαντωνανάκη

Επιμένει ο Δήμος Καλυβίων στην ανάκληση του συμβολαίου με τον όμιλο Μαντωνανάκη

Τη δέσμευση ότι θα παραμείνουν οι παραλίες ανοικτές ανέλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τις κινητοποιήσεις του Δήμου και των κατοίκων των Καλυβίων. Ωστόσο κάτοικοι και Δημοτική αρχή […]

Τη δέσμευση ότι θα παραμείνουν οι παραλίες ανοικτές ανέλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τις κινητοποιήσεις<...> του Δήμου και των κατοίκων των Καλυβίων.

Ωστόσο κάτοικοι και Δημοτική αρχή παραμένουν σταθεροί στο αίτημά τους για ανάκληση του συμβολαίου που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης, των ΕΤΑ και του ομίλου Μαντωνανάκη. Σύμφωνα με αυτό παραχωρείται η παραλία στο Λαγονήσι στον όμιλο Μαντωνανάκη.

Μέσα στη βδομάδα θα προγραμματιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις οι οποίες, όπως δηλώνουν κάτοικοι και δημοτική αρχή, θα σταματήσουν μόνο με την οριστική ανάκληση του συμβολαίου.

Συγκεκριμένα τόσο κατά τη προχθεσινή έκτακτη συνάντηση του αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου με τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο – που σημειωτέον έγινε μετά από σχετική πρόσκληση του υπουργού – όσο και κατά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου και βουλευτών της περιοχής με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλο, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, δεσμεύτηκαν ότι οι παραλίες θα μείνουν ανοικτές.

“Οπωσδήποτε, τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Καλυβίων και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Π. Φιλίππου, με τις κινητοποιήσεις μας υπήρξε ένα πρώτο θετικό βήμα. Δεσμεύτηκαν τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης ότι οι παραλίες θα μείνουν ανοικτές στους πολίτες. Αυτό είναι βεβαίως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών μας. Εμείς εμμένουμε στη θέση μας που είναι η οριστική ανάκληση της αμαρτωλής σύμβασης παραχώρησης της παραλίας στον όμιλο Μαντωνανάκη. Παράλληλα από την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσει ο συντονισμός των δήμων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με σκοπό να ακυρωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024