Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαH παραδοσιακή ελληνική κουζίνα συναντά τη δημιουργικότητα στο Liostasi Ios Hotel & Spa
Γαστρονομία

H παραδοσιακή ελληνική κουζίνα συναντά τη δημιουργικότητα στο Liostasi Ios Hotel & Spa

Οι σεφ του ξενοδοχείου Liostasi Ios Hotel & Spa στην Ίο προσφέρουν μια μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.

Προσεγγίζοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση ως ένα ζωντανό οργανισμό, το ξενοδοχείο Liostasi Ios Hotel & Spa διαρκώς εξελίσσει γνώριμες συνταγές, προσφέροντάς τες στο ελληνικό και διεθνές κοινό σε μια εκσυγχρονισμένη μορφή.

Χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα σερβίρονται στο εστιατόριο Grandma’s του ξενοδοχείου ως “signature dishes” σε μια μορφή πιο ελαφριά και κοσμοπολίτικη, προσαρμοσμένα στις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις.

Παράδειγμα ο μουσακάς, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, που σε αντίθεση με τη βαριά παραδοσιακή συνταγή, η εκδοχή του Liostasi είναι ένα φρεσκομαγειρεμένο πιάτο που ετοιμάζεται a la minute και συνοδεύεται με κολοκυθάκια στον ατμό. Μια άλλη ελληνική κλασική συνταγή αποτελούν τα γεμιστά με τη μορφή ριζότο Grandma’s, που αποτελείται από λαχανικά, δυόσμο, κουκουνάρι και κρέμα φέτας. Επίσης, δυο χαρακτηριστικά προϊόντα από τα Κυκλαδονήσια αποτελούν τα κύρια συστατικά του καρπάτσιο χταποδιού πάνω σε ρεβυθοσαλάτα, ενώ η σούπα τραχανά μετατρέπει ένα ταπεινό συστατικό σε μια εξαιρετική βάση για ένα πραγματικά γκουρμέ πιάτο.

Μεταξύ των “signature dishes” του εστιατορίου ξεχωρίζουν επίσης δύο σαλάτες. Η κυκλαδίτικη σαλάτα είναι φτιαγμένη με απόλυτα νησιωτικό χρώμα από τοπικά προϊόντα των Κυκλάδων, όπως τo κρίθινο παξιμάδι, τα αγγούρια, οι ντομάτες, οι πράσινες πιπεριές, η κάπαρη και το ντόπιο κατσικίσιο τυρί. Με πιο κοσμοπολίτικο ύφος, η σαλάτα Grandma’s περιέχει φρέσκα πράσινα λαχανικά σε συνδυασμό με καπνιστό χοιρινό, φρούτα εποχής, κουκουνάρι και vinaigrette μελιού.

Στα επιδόρπια ξεχωρίζει η μους γιαουρτιού, ένα ακόμη χαρακτηριστικό πιάτο του Liostasi. Πανάλαφρη και πεντανόστιμη, η μους έχει τελειοποιηθεί με σως σύκου και κρασί Vinsanto, δύο προϊόντα ταυτισμένα με τις Κυκλάδες.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά αυτά πιάτα, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές στον κατάλογο του εστιατορίου Grandma’s, όπως τα χειροποίητα κανελόνια με ανθότυρο Ίου και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, αλλά και το εξαιρετικά δημοφιλές αρνίσιο κότσι με πλιγούρι. Αυτά τα πιάτα μπορούν να συνδυαστούν γευστικά με μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ελλάδας.

“Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την κουζίνα που προσφέρει το ξενοδοχείο μας”, αναφέρει ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης του Liostasi Ios Hotel & Spa. “Οι σεφ μας έχουν κάνει σπουδαία δουλειά προσφέροντας μια μοντέρνα εκδοχή της γαστρονομικής μας παράδοσης. Αυτό που εισπράττουμε από τους πελάτες μας είναι ότι η κουζίνα μας είναι υψηλής ποιότητας και πέρα για πέρα προσιτή, προσφέροντας έτσι άριστη σχέση ποιότητας-τιμής. Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο για να εδραιώσουμε το Grandma’s ακόμη περισσότερο ως το κορυφαίο και πιο ρομαντικό εστιατόριο του νησιού και θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε νέα ‘signature dishes’ στο μενού μας”.

Το Liostasi Ios Hotel & Spa είναι ένα boutique ξενοδοχείο στην Ίο και το μοναδικό μέλος των Small Luxury Hotels of the World στο νησί. Αποτελείται από 30 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων έξι καινούργιων σουιτών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024