Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΊος: “Μπλόκο” από την αρχαιολογία για την ανέγερση ξενοδοχείου
Ξενοδοχεία

Ίος: “Μπλόκο” από την αρχαιολογία για την ανέγερση ξενοδοχείου

Προκείται για το ξενοδοχείο τριών αστέρων της εταιρείας Pesch Immobilien KG που βρίσκεται στη θέση Γαϊδάρου Ράχη.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων αποφάσισε την μη έγκριση της μελέτης ανέγερσης ξενοδοχείου κατηγορίας 3 αστέρων με πισίνα σε έκταση ιδιοκτησίας της εταιρείας Pesch Immobilien KG που βρίσκεται στη θέση Γαϊδάρου Ράχη, σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο cyclades24.gr.

Η έκταση βρίσκεται εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Μαγγαναρίου στην Ιο και η έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας ήταν αρνητική, διότι τα προτεινόμενα κτήρια χωροθετούνται σε μικρή απόσταση από τον πυρήνα του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου και η μορφή και η ογκοπλασία τους δεν εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον του, προκαλώντας έμμεση βλάβη σε αυτόν.

Στην απόφαση προτείνεται να εκπονηθεί και να υποβληθεί νέα αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία θα υπογράφεται από αρχιτέκτονα, σύμφωνα με την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα εξής:

  • Τα κτήρια να προσαρμόζονται στο φυσικό έδαφος χωρίς μεγάλες εκσκαφές και διαμορφώσεις
  • Τα κτήρια να είναι μονώροφα, με διάσπαση των όγκων τους
  • Να κατασκευαστούν από λιθοδομή, προκειμένου να εντάσσονται ομαλά στο περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου
  • Τα κτίσματα να χωροθετηθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από τον λόφο των Χαλάρων, στον οποίο βρίσκονται οι αρχαιότητες.
TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024