Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΟ όμιλος Banyan Tree κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη – Το νέο ξενοδοχείο στην Αιτωλοακαρνανία
Ξενοδοχεία

Ο όμιλος Banyan Tree κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη – Το νέο ξενοδοχείο στην Αιτωλοακαρνανία

Το Banyan Tree Varko Bay αναμένεται να λειτουργήσει το 2026, υποσχόμενος μια από τις πιο βιώσιμες εμπειρίες πολυτέλειας στην Ελλάδα.

Το Banyan Tree Group αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στην Ευρώπη. Το νέο πολυτελές θέρετρο, Banyan Tree Varko Bay βρίσκεται στην χερσόνησο Βάρκο Πογωνίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνέργειας της Banyan Tree με τον γαλλικό όμιλο Accor. Ο βασικός στόχος για τα εγκαίνια έχει οριστεί στο 2026. Σχεδιασμένο από Έλληνες διεθνώς βραβευμένους αρχιτέκτονες, το θέρετρο θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακές βίλες, επώνυμες κατοικίες, κέντρο σπα και ευεξίας και ιδιωτική μαρίνα.

Εφαρμόζοντας την πρωτοποριακή τεχνογνωσία του Banyan Tree στο σχέδιο των πολυτελών βιλών, το θέρετρο στοχεύει στο να συνδυάσει το μοναδικό τοπίο και τη θέα του Ιουνίου Πελάγους με την αίσθηση της ευεξία και της πολυτέλειας.

Σύμφωνα με τον βασικό πυλώνα αειφορίας του Banyan Tree, το Banyan Tree Varko Bay θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με μια ασυμβίβαστη προσέγγιση στη βιωσιμότητα και την οικολογική ευαισθησία, «βυθίζοντας» τους επισκέπτες σε ένα ακμάζον φυσικό περιβάλλον.

Χτισμένο σε συνεργασία με τους βραβευμένους Έλληνες Elastic Architects, το θέρετρο στοχεύει να είναι το πρώτο στην Ευρώπη που θα επιτύχει την πιστοποίηση LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design) και να γίνει πρότυπο αειφορίας για τον τομέα της φιλοξενίας. Αντικατοπτρίζοντας τις υπάρχουσες εξελίξεις, το θέρετρο θα δώσει προτεραιότητα στην υπεύθυνη χρήση του νερού – το 70% του νερού θα επαναχρησιμοποιηθεί για άρδευση, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενθάρρυνση της ανάπτυξης της βλάστησης. Διασφαλίζοντας ότι η πλειονότητα όλων των ξενοδοχείων της καλύπτονται με βλάστηση και αναπτύσσοντας φυτοκεντρικά τροπικά σπα, το Banyan Tree δημιουργεί όμορφους σύγχρονους χώρους που είναι επίσης φιλικοί προς το περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Banyan Tree λειτουργεί πάνω από 60 ξενοδοχεία παγκοσμίως. Η προσθήκη του Banyan Tree Varko Bay θα βασιστεί στην περεταίρω ανάπτυξη της βιωσιμότητας και της πολυτέλειας του brand.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024