Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΠΑΣΥΞΕ: Απαράδεκτη και εκβιαστική απεργία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
Απεργία

ΠΑΣΥΞΕ: Απαράδεκτη και εκβιαστική απεργία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Ο ΠΑΣΥΞΕ καταδικάζει την απροειδοποίητη απεργία στα Thanos Hotels από τα συνδικάτα ΠΕΟ και ΣΕΚ ως παράτυπη και αδικαιολόγητη, επηρεάζοντας αρνητικά τις εργασιακές σχέσεις και την τουριστική βιομηχανία. Καλεί τα συνδικάτα να άρουν την απεργία.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) καταδικάζει απερίφραστα την απροειδοποίητη, παράτυπη και εκβιαστική απεργία στον Όμιλο Ξενοδοχείων Thanos Hotels που πραγματοποιούν από τα ξημερώματα χθες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, οι συντεχνίες των εργαζομένων ΠΕΟ και ΣΕΚ.

Η απεργία αυτή είναι, εκτός από μονομερής και αδικαιολόγητη, ξεκάθαρα εκτός των καθορισμένων διαδικασιών του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, καθώς υπάρχει εν εξελίξη μεσολαβητική διαδικασία.

Σημειώνεται δε, ότι εκκρεμεί και προγραμματισμένη συνάντηση ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων την ερχόμενη Τετάρτη 11/10/2023.

Με αυτές στις ενέργειες είναι ξεκάθαρο ότι η ζημιά που γίνεται στις εργασιακές σχέσεις είναι τεράστια, αλλά ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές που θα υποστεί ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία.

Είναι πρωτοφανής η αδιαφορία και η ανευθυνότητα που επιδεικνύουν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις όσον αφορά στις τεράστιες αυτές επιπτωσεις στην ατμομηχανή της κυπριακής οικονομίας, μη τηρώντας τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Η παράνομη και παράτυπη στάση των συνδικαλιστικών Οργανώσεων έχει επιβεβαιωθεί και εγγράφως από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας το οποίο έχει καλέσει από το πρωί, τις συντεχνίες να σεβαστούν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και να δώσουν δυνατότητα για να προχωρήσει ο διάλογος.

Ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί για μια ακόμη φορά τις συντεχνίες να άρουν άμεσα τα εκβιαστικά απεργιακά μέτρα τα οποία εκθέτουν και τους ίδιους αλλά και την τουριστική βιομηχανία του τόπου υποσκάπτοντας ταυτόχρονα τις υγιείς εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, ο ΠΑΣΥΞΕ, καλεί τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων χωρίς άλλη καθυστέρηση να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για άμεση άρση των απεργιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024