Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠιστοποίηση με DGNB από την TÜV Hellas (TÜV Nord) για το Chania Old Town Curio Collection by Hilton
Ξενοδοχεία

Πιστοποίηση με DGNB από την TÜV Hellas (TÜV Nord) για το Chania Old Town Curio Collection by Hilton

  • Hotel by Hilton

Η συνεργασία με τον όμιλο Τσιλεδάκη στοχεύει στην ευθυγράμμιση με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την προσφορά μιας πολυτελούς αλλά βιώσιμης ξενοδοχειακής εμπειρίας.

Η TÜV Hellas (TÜV Nord) στα πλαίσια της αειφορίας, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για πιστοποίηση στο επίπεδο Gold με το σύστημα DGNB στο νέο ξενοδοχείο του ομίλου Τσιλεδάκης ΑΕ (Corissia Hotels & Resort).

Το Chania Old Town Curio Collection by Hilton πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το 2026, σε κεντρική τοποθεσία στην παραλία της πόλης, στην Ακτή Κανάρη, 20 λεπτά οδικώς από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων.

Το Chania Old Town Curio Collection by Hilton έρχεται σε συνέχεια της σύναψης franchise συμφωνίας της Curio Collection by Hilton με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου Τσιλεδάκης ΑΕ (Corissia Hotels & Resort). Το ξενοδοχείο στη δυτική παραλία των Χανίων, ακριβώς δίπλα στο Ενετικό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη, θα διαθέτει, πέρα από τους χώρους εστίασης, σπα, πισίνες κ.ο.κ., χώρο συνεδριάσεων για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες και δύο καταστήματα με είδη πολυτελείας και gourmet τοπικά προϊόντα.

Όπως δήλωσε ο κ. Ματθαίος Βλαχάκης, διευθυντής κτιριακών έργων της TÜV Hellas (TÜV Nord) και DGNB Auditor, «είναι σημαντικό για τον οργανισμό μας η συνεργασία με τον όμιλο Τσιλεδάκη στην προσπάθεια να πιστοποιηθεί το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα με το σύστημα αειφορίας κτιρίων DGNB που συμβαδίζει με τους στόχους ESG του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την Ευρωπαϊκή Ταξινομία, διευκολύνοντας τη χρηματοδότηση της επένδυσης από τραπεζικούς οργανισμούς, ενώ έχοντας σαν βάση αξιολόγησης τους κανόνες που έχουν ήδη τεθεί από την ΕΕ και εφαρμόζονται σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, καθίσταται πολύ πιο φιλικό στην ελληνική αγορά».

Ο κ. Τσιλεδάκης Γιώργος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Τσιλεδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στον όμιλό μας, το περιβάλλον αποτελεί προτεραιότητα και είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην τουριστική μας δραστηριότητα. Μέσω της συνεργασίας μας με την TÜV Hellas (TÜV Nord), έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία πιστοποίησης του νέου μας ξενοδοχείου, του Chania Old Town Curio Collection by Hilton, στο επίπεδο GOLD με το σύστημα DGNB.

Από κοινού με την TÜV Hellas (TÜV Nord), στοχεύουμε στην επίτευξη ολοκληρωμένων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, περιλαμβάνοντας την αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, τη μείωση των εκπομπών CO2, και την προσαρμογή του κτιρίου μας σε υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα προηγμένο ξενοδοχειακό περιβάλλον που συνδυάζει την πολυτέλεια με την αειφορία, προσφέροντας ταυτόχρονα μια εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες μας.

Με την πιστοποίηση DGNB, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για την προστασία του περιβάλλοντος και να δώσουμε έμφαση στην ευθύνη μας προς την κοινωνία. Με υπερηφάνεια συνεργαζόμαστε με την TÜV Hellas (TÜV Nord) για να επιτύχουμε τους στόχους μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να προσφέρουμε ένα παράδειγμα άρτιας πρακτικής στον τομέα του τουρισμού».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024