Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣτον Κόκκαλη το ξενοδοχείο Koufonisia Hotel
Εξαγορές

Στον Κόκκαλη το ξενοδοχείο Koufonisia Hotel

Το Koufonisia Hotel, 4αστερο ξενοδοχείο στα Κουφονήσια, εξαγοράστηκε από την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη για 4,26 εκατ. ευρώ, μέρος του project Tethys. Προγραμματίζεται επέκταση και αναβάθμιση του ξενοδοχείου σε θέρετρο.

Το Koufonisia Hotel, ένα 4αστερο ξενοδοχείο στα Κουφονήσια πρώην ιδιοκτησίας της Αφοί Σίμου, πέρασε πρόσφατα στην κατοχή της Intracom, του Σωκράτη Κόκκαλη. Η συναλλαγή έγινε στο πλαίσιο του project Tethys και ήταν μέρος του χαρτοφυλακίου των 72 ξενοδοχείων της εταιρείας. Θυμίζουμε πως τα δάνεια αξίας 254 εκατομμυρίων ευρώ των 72 ξενοδοχείων εξαγοράστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022 από την κοινοπραξία των SMERC (fund που ίδρυσε ο πρώην τραπεζίτης) – Athanasios Laskaridis family office – Brown Hotels. Η Intracom Holdings ανακοίνωσε την εξαγορά του 71,31% του ξενοδοχείου με 4,26 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο της συναλλαγής ακολούθησε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και διευθέτηση δανειακών υποχρεώσεων. Το ξενοδοχείο, μοναδικό 4αστερο στην περιοχή, προγραμματίζεται να επεκταθεί και να αναβαθμιστεί με σημαντική επένδυση. Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, η Intracom σκοπεύει να επενδύσει περί τα 50 εκατομμύρια για την αναβάθμιση και επέκταση της μονάδας, έτσι ώστε να την μετατρέψει σε θέρετρο που θα περιλαμβάνει και τουριστικές κατοικίες.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης ανέφερε πως η συναλλαγή αφορούσε στην αγορά 1.937.128 μετοχών, το 71,31%, της δραστηριοποιούμενης στο χώρο του τουρισμού και παροχής σχετικών υπηρεσιών και ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου στα Κουφονήσια, έναντι 4,26 εκατομμυρίων ευρώ. Είχε προηγηθεί, στις 4 Οκτωβρίου, η σύμβαση εξαγοράς δανειακών υποχρεώσεων της Αφοί Σίμου μεταξύ της μεταβιβάζουσας Tethys και της εξαγοράζουσας Intracom.

Το Koufonisia Hotel είναι το μοναδικό ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Κουφονήσια, προσφέροντας μια όμορφη εμπειρία διακοπών στο Αιγαίο. Διαθέτει 55 δωμάτια σε αμφιθεατρική διάταξη, με θέα στον κήπο, την πισίνα και τον ωκεανό. Βρίσκεται μόλις 50 μέτρα από την παραλία και περιλαμβάνει έναν Ολυμπιακού μεγέθους πισίνα, μπαρ και μαγικό κήπο. Η επιφάνεια του ξενοδοχείου εκτείνεται σε 17,000 τετραγωνικά μέτρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024