Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠρόγραμμα υποτροφιών “Θάλασσες Αριστείας” ExcellenSeas, για τη νεολαία των ακριτικών νησιών
Εκπαίδευση

Πρόγραμμα υποτροφιών “Θάλασσες Αριστείας” ExcellenSeas, για τη νεολαία των ακριτικών νησιών

ExcellenSeas

Σκοπός είναι το πρόγραμμα να συνεχίσει δυναμικά και τις επόμενες χρονιές, προκειμένου να συμβάλλει στην πρόοδο και την ανάπτυξη των ακριτικών νησιών, και την παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά που προέρχονται από τα νησιά αυτά.

Η Α.Μ.Κ.Ε “Θάλασσες Αριστείας της Pastra Cretonaxiosa” ExcellenSeas διοργάνωσε πρόσφατα εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών ExcellenSeas, στο Αμφιθέατρο “Ζέρβας Λεωνίδας” του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό το έργο των “Θαλασσών Αριστείας” και να βραβευτούν οι άνθρωποι που έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα τις προσπάθειες του φορέα, καθώς και να τιμηθούν οι πρώτοι απόφοιτοι του προγράμματος υποτροφιών.ExcellenSeas.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους.

Το πρόγραμμα “Θάλασσες Αριστείας” ExcellenSeas ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της κολυμβητικής ομάδας ανοιχτής θάλασσας Pastra Cretonaxiosa. Τα μέλη της ομάδας, κολυμπώντας μεγάλες αποστάσεις σε διάφορες περιοχές των ελληνικών θαλασσών και επικοινωνώντας με τις τοπικές κοινωνίες, απέκτησαν άμεση αντίληψη των ιδιαίτερων συνθηκών και αναγκών των μικρών ακριτικών νησιών της χώρας μας. Για το λόγο αυτό, η ομάδα έθεσε ως στόχο των κολυμβητικών της εξορμήσεων την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την συγκέντρωση πόρων, για την παροχή οικονομικής στήριξης με τη μορφή υποτροφίας για φοιτητές από τα νησιά αυτά, υπό την αιγίδα μάλιστα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

ExcellenSeas

Ο κ. Σάββας Καραγιάννης, Ηead of Corporate Communications της Fraport Greece με την κα Δόμνα Μιχαηλίδου, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ξεκινώντας το 2018, με την απονομή μίας υποτροφίας στη μοναδική απόφοιτο του Λυκείου Άη Στρατή, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα στηριζόμενο από ένα ευρύ φάσμα εταιρειών και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Boston Consulting Group, HELLENiQ ENERGY, Eugenia Giannini and Associates Law Firm, Grant Thornton ΑΕ, Athens International Airport, Attica Group, MGCode, INTRASOFT International, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Μοτοδυναμική ΑΕΕ, Sofreh N.Y., Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Fraport Greece, Electra Managment, ΣΕΤΕ, ΤΕΜΕΣ, Ιονικής Ξενοδοχειακής, SANI Resort, ΕΥΔΑΠ, Ertif Verwaltung Photovoltaics Ltd, DoValue Greece, AXIA Ventures Group Ltd, ERGO Ασφαλιστικη, κ. Βασίλειου Αντωνιάδη, κας Αγγελικής Βέρλη και όσων άλλων έχουν στηρίξει άμεσα ή έμμεσα. Οι οργανισμοί και οι εταιρείες αυτές στηρίζουν τη λειτουργία του προγράμματος αλλά και αναλαμβάνουν τη χορηγία των υποτροφιών.

Η κα Ιωαννα Δρέττα, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ExcellenSeas και τέως υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού, στην παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών ExcellenSeas.

Ήδη, το πρόγραμμα ExcellenSeas έχει απονείμει 42 4ετείς ή 5ετείς υποτροφίες από το 2018, έως σήμερα σε μαθητές και μαθήτριες από νησιά όπως η Δονούσα, η Αστυπάλαια, το Καστελόριζο, το Μεγανήσι, ο Άη Στρατής, η Νίσυρος, η Χάλκη, τα Ψαρά, η Κάσος η Κάσος, οι Λειψοί και οι Φούρνοι, που σήμερα φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας. Η στήριξη που έχουν λάβει οι υπότροφοι σε συμβουλευτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο – ειδικά δεδομένου και του οικονομικού αντίκτυπου της πρόσφατης πανδημίας – αποτελεί βασικό άξονα ώθησης της ακαδημαϊκής τους πορείας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024