Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΤο επιμελητήριο Ηρακλείου προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα EduTourism
Εκπαίδευση

Το επιμελητήριο Ηρακλείου προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα EduTourism

Το EduTourism ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και διαρκεί έως τον Οκτώβριο του 2023.

Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προϊόντος εκπαιδευτικού τουρισμού που θα διασυνδέει ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά την Κρήτη και την Κύπρο είναι το αντικείμενο των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα υλοποιήσει άμεσα το ΚΕΚ τεχνικές σχολές επιμελητήριου Ηρακλείου, μέσω του έργου EduTourism.

Στα πλαίσια της υλοποίησης των προγραμμάτων προβλέπεται ο σχεδιασμός εκπαιδευτικών τουριστικών διαδρομών, αποτελούμενων από επιμέρους τοποθεσίες πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος των δύο περιοχών. Παράλληλα, η πράξη στοχεύει στην επίτευξη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων, μέσω της ανάπτυξης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος απευθυνόμενο σε επαγγελματίες τουρισμού και εκπαιδευτές με αντικείμενο την υπο-εκμεταλλευμένη αυτή μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Την Ελλάδα και Κύπρο συνδέουν δεσμοί κουλτούρας, ιστορίας, και γλώσσας, ενώ μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά στο τοπίο και το φυσικό τους περιβάλλον.

Το EduTourism ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και διαρκεί έως τον Οκτώβριο του 2023. Η υλοποίηση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020” με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι, η ομάδα του EduTourism διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτές και επαγγελματίες τουρισμού. Τα προγράμματα υλοποιούνται αποκλειστικά δια ζώσης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής πρωινού ή απογευματινού ωραρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024