Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕτήσια Γενική Συνέλευση ACI World: Προτεραιότητες η βιωσιμότητα και η κυβερνοασφάλεια
Αερομεταφορές

Ετήσια Γενική Συνέλευση ACI World: Προτεραιότητες η βιωσιμότητα και η κυβερνοασφάλεια

Η Riyadh Airports Company θα φιλοξενήσει την WAGA 2024.

Η 33η Παγκόσμια Ετήσια Γενική Συνέλευση (WAGA) του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI WORLD) πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, προσελκύοντας 800 ηγέτες του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης το ΔΣ της ACI WORLD παρουσίασε τα βασικότερα ψηφίσματα για τη μετάβαση σε καθαρότερη ενέργεια και για τις απειλές στον κυβερνοχώρο, αντανακλώντας τις προτεραιότητες για τα αεροδρόμια στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου και ανθεκτικού αεροπορικού οικοσυστήματος.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συλλογική δράση για την επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου των καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2 έως το 2050, το ψήφισμα «Οδηγώντας μέσω καθαρότερης μετάβασης ενέργειας και ισχυρών πρακτικών ESG», καλεί τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και τις κυβερνήσεις να εργαστούν με όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην πράσινη χρηματοδότηση για την αεροπορία και την τόνωση της ανάπτυξης του Αειφόρου Αεροπορικού Καυσίμου (SAF). Προτρέπει τις κυβερνήσεις να παράσχουν την απαραίτητη τεχνική και οικονομική υποστήριξη και το απαιτούμενο ρυθμιστικό πλαίσιο για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης στον τομέα των αερολιμένων.

Τα αεροδρόμια καλούνται να εξετάσουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης ισχυρών πρακτικών Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG) σύμφωνα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις τους, να συνεργαστούν με την ACI στην ανάπτυξη του Παγκόσμιου Πλαισίου ESG του αεροδρομίου και να συμμετάσχουν σε παγκόσμιες προσπάθειες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του SAF.

Αναγνωρίζοντας ότι η αεροπορική βιομηχανία βασίζεται σε διασυνδεδεμένα συστήματα και προηγμένες τεχνολογίες και ότι μπορεί να είναι ευάλωτα σε αυξανόμενες κυβερνοαπειλές, το ψήφισμα «Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του αεροδρομίου για αντιμετώπιση των εξελισσόμενων απειλών στον κυβερνοχώρο στην αεροπορία», αναγνωρίζει τις ενέργειες που έχουν ήδη αναληφθεί από τα αεροδρόμια και καλεί όλους των ενδιαφερομένων στον τομέα της αεροπορίας να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση και τα μέτρα μετριασμού τους σε αυτόν τον τομέα.

Το ψήφισμα προτρέπει τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς και τους σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς να αξιοποιήσουν τα υπάρχοντα διεθνή πρότυπα και πλαίσια για την ασφάλεια πληροφοριών κατά την ανάπτυξη πλαισίων, προτύπων και κατευθυντήριων γραμμών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο της αεροπορίας. Καλεί επίσης καλεί τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ειδικευμένου εργατικού δυναμικού στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών.

Η Riyadh Airports Company θα φιλοξενήσει την WAGA 2024

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, Τελετή λήξης και παράδοσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης ACI EUROPE / ACI WORLD, η Riyadh Airports Company ανακοινώθηκε ως οικοδεσπότης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, Διάσκεψης και Έκθεσης ACI Asia-Pacific / ACI World Annual General Assembly, Conference and Exhibition (WAGA). Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Μαΐου 2024 θα συγκλεισθεί στο Ριάντ, στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, και πρόκειται να καλωσορίσει διεθνούς και περιφερειακούς διευθύνοντες συμβούλους αεροδρομίων, ρυθμιστικές αρχές και αξιωματούχους.

Ο Γενικός Διευθυντής της ACI, Luis Felipe de Oliveira, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ACI Asia-Pacific και την Riyadh Airports Company για να φιλοξενήσουν την WAGA 2024, τη σημαντικότερη παγκόσμια συγκέντρωση ηγετών αεροδρομίων. Η περιοχή φιλοξενεί τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές αγορές στον κόσμο και κορυφαία αεροδρόμια που ανεβάζουν τον πήχη σε όλα τα μέτωπα για ταξιδιώτες και κοινότητες. Καθώς οικοδομούμε ένα βιώσιμο και ανθεκτικό αεροπορικό οικοσύστημα, η συνεχής δέσμευσή μας με την παγκόσμια κοινότητα των αεροδρομίων και τους σχετικούς μετόχους της παραμένει ο αποφασιστικός παράγοντας για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων της βιομηχανίας μας».

Ο Γενικός Διευθυντής Ασίας-Ειρηνικού της ACI, Stefano Baronci, δήλωσε: «Είναι πράγματι μια περήφανη στιγμή για εμάς καθώς η WAGA θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ τον επόμενο χρόνο. Αυτή είναι μια σημαντική συνάντηση ηγετών της παγκόσμιας αεροπορίας και ένα εξαιρετικό φόρουμ για τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων και δυνατοτήτων στον τομέα των αερομεταφορών, καθώς και για τη διερεύνηση καινοτόμων στρατηγικών για μακροπρόθεσμη επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους ηγέτες της αεροπορίας από όλο τον κόσμο και θα το κάνουμε μια αξέχαστη εμπειρία για όλους».

Από την πλευρά του, ο κ. Musad Aldaood, Διευθύνων Σύμβουλος της Riyadh Airports Company, εξέφρασε: «Είναι περήφανη στιγμή για εμάς να ανακοινώσουμε τη φιλοξενία της ACI Asia-Pacific / ACI World Annual General Assembly, Conference and Exhibition (WAGA) στο Ριάντ το επόμενο έτος. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους ηγέτες της αεροπορίας από όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουμε μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.” Επιπλέον, πρόσθεσε, «Αυτή η σημαντική σύγκλιση των παγκόσμιων αεροπορικών αρχών είναι ένας πρωταρχικός χώρος για την αντιμετώπιση των τρεχουσών προκλήσεων και τη διερεύνηση ευκαιριών στον τομέα των αερομεταφορών, καθώς και για τη διερεύνηση της μελλοντικής σκέψης και τη διερεύνηση καινοτόμων στρατηγικών για μακροπρόθεσμη επιτυχία».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024