Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕργαστήριο Βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα και μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης: Καλές πρακτικές από το έργο SUPMed
Βιώσιμος τουρισμός

Εργαστήριο Βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα και μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης: Καλές πρακτικές από το έργο SUPMed

SUPMed Project

Το έργο “Μείωση της κατανάλωσης και απόρριψης πλαστικών μίας χρήσης στην τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μάλτα” χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου διοργανώνει εργαστήριο με θέμα “Βιωσιμότητα στον τουριστικό τομέα και μείωση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης: Καλές πρακτικές από το έργο SUPMed” τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023, ώρα 09:30, στο H2B HUB (Κορωναίου 14 – 3ος όροφος, Ηράκλειο, 71202).

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Μείωση της κατανάλωσης και της απόρριψης πλαστικών μίας χρήσης στην τουριστική βιομηχανία σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα” – 2018-1-0572” – SUPMed.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου, όπως τα Σχέδια Δράσης για την μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, τον οδηγό καλών πρακτικών, καθώς και το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο για τη λήψη αποφάσεων για την αντικατάσταση των ΠΜΧ. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το πεδίο εφαρμογής, τη μεθοδολογία και την αξία της υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας και να μάθουν επίσης πώς μπορούν να δημιουργήσουν και να υιοθετήσουν έναν Responsible Sourcing Supplier Code στις δραστηριότητές τους.

Οι έξι εταίροι που συμμετέχουν στην υλοποίηση του έργου είναι η Aspon Consulting Ltd ως επικεφαλής εταίρος (CY), το Επιμελητήριο Ηρακλείου (GR), η Anelixis Development Consultants S.S.A. (GR), η Cellock Ltd (CY), η AIS Environment (MT) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (CY). Οι εταίροι στοχεύουν, με την ολοκλήρωση του έργου, στη μείωση της κατανάλωσης, της διάθεσης και των επιπτώσεων των πλαστικών μίας χρήσης στον τομέα του τουρισμού σε τρεις περιοχές της Μεσογείου (Κύπρο, Ελλάδα, Μάλτα) σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ 2019/904 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων των πλαστικών προϊόντων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024