Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημιουργία τουριστικού τμήματος πανεπιστημιακού επιπέδου

Δημιουργία τουριστικού τμήματος πανεπιστημιακού επιπέδου

Τη δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος αμιγώς τουριστικών σπουδών ανακοίνωσαν μετά την συνάντησή τους την Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά…

Τη δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος αμιγώς τουριστικών σπουδών ανακοίνωσαν μετά την συνάντησή τους την Παρασκευή, η υπουργός Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης<...>κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, ήδη έχει γίνει πρόταση σε ορισμένα πανεπιστήμια τα οποία έχουν την κατάλληλη υποδομή και αναμένονται οι απαντήσεις. Παράλληλα, αποφασίστηκε να διανεμηθεί στους μαθητές των σχολείων λεύκωμα με στόχο να δημιουργηθεί τουριστική συνείδηση στα παιδιά. Αυτό θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Η υπουργός Παιδείας είπε ακόμη, ότι στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν οι πενθήμερες εκδρομές έτσι ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης θα ενισχυθούν οι εβδομάδες περιβάλλοντος στις οποίες παίρνουν μέρος 25.000 μαθητές και έχουν κόστος 5 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η κυρία Πετραλιά τόνισε ότι ο τουρισμός είναι ο αιμοδότης της οικονομίας μας και έχει ανάγκη από πολυεπίπεδες επενδύσεις. Μια από αυτές όπως είπε, είναι και το έμψυχο δυναμικό. «Το Πανεπιστήμιο μας είναι απαραίτητο. Ευχαριστούμε το υπουργείο παιδείας διότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στην υλοποίηση αυτού του στόχου που αποτελεί πάγια ανάγκη για το χώρο του τουρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης η κυρία υπουργός αναφέρθηκε και στο προσκυνηματικό τουρισμό, τονίζοντας ότι πρόκειται, σύντομα, να πάει περιοδεία με τον αρχιεπίσκοπο, με στόχο την ενίσχυση αυτού του τομέα του τουρισμού. Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας, ότι αυτού του είδους ο τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ευρώπη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024