Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕΞΠΟΤΡΟΦ 2024: Επικέντρωση στη διεθνή αγορά και ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας
Εκθέσεις

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2024: Επικέντρωση στη διεθνή αγορά και ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας

ΕΞΠΟΤΡΟΦ επεκτείνεται διεθνώς, παρουσιάζοντας ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και ενισχύοντας τη γαστρονομία μέσω διακεκριμένων επαγγελματιών.

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition μετά από δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας στρέφει το βλέμμα της στο εξωτερικό και φιλοξενεί 50 διεθνείς buyers από χώρες όπως η Σιγκαπούρη, ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χώρες της Ευρώπης που αναζητούν ποιοτικά ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

Φέτος, τιμώμενη περιφέρεια είναι η Κεντρική Μακεδονία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας κ Μπάνε Πρέλεβιτς στο χαιρετισμό του στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στην πολιτική εξωστρέφειας για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής, στα προϊόντα που αποτελούν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας και τα οποία θα παρουσιάσουν στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition από τις 23 συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αλλά και στις συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας οι οποίες θα παρουσιαστούν στο stage του Μαγειρεύουμε Ελλάδα από διακεκριμένους chef της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος.

Στη συνέχεια, ο chef κ. Κώστας Μπουγιούρης κι επί σειρά ετών Head chef του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» έδωσε μια πρόγευση από ό,τι πρόκειται να απολαύσουν φέτος οι επισκέπτες της έκθεσης ενώ παρουσίασε και τον νέο Head chef της εκδήλωσης κ. Γιώργο Τσαπάρα. Μετά από μια θητεία εννέα ετών ο κ. Μπουγιούρης αρκετά συγκινημένος αποχαιρετά φέτος την ΕΞΠΟΤΡΟΦ και προσκαλεί όλους του επαγγελματίες του κλάδου να δώσουν το παρόν στην έκθεση που κάθε χρόνο παρουσιάζει δεκάδες νέα, premium προϊόντα.

Ακολούθησε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Athens Fine Food Awards (AFFA) by EΞΠΟΤΡΟΦ κ. Χάρης Τζαννής. Όπως τόνισε ο κύριος Τζαννής η αξιολόγηση των προϊόντων ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός της έκθεσης όπως κάθε χρόνο. Στα φετινά βραβεία AFFA αξιολογήθηκαν πολλά νέα προϊόντα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, όπως το χαρακτηριστικό μπλε μέλι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έλλειψη των ελαιολάδων από το διαγωνισμό που δείχνει την δυσκολία που αντιμετωπίζει φέτος ο κλάδος.

Με την σειρά της η δημοσιογράφος Δώρα Μιχαήλ μίλησε για όσα ενδιαφέροντα θα διαδραματιστούν φέτος στο Food Expert Stories κι ακολούθησαν ο sommelier κος Χρήστος Σιώμος και ο olive oil expert κος Γιάννης Καρβέλας οι οποίοι αναλαμβάνουν τις δύο νέες ενότητες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, την πλατεία οινογευσίας Wine Walk και το Olive oil bar αντίστοιχα. Ο κος Σιώμος αναφέρθηκε στην δυναμική της ελληνικής οινοπαραγωγής και το αύριο του κλάδου, ενώ ο κος Καρβέλας στάθηκε στη σημασία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ για την προβολή των ελληνικών ελαιολάδων κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που πέρασε και προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση, να δοκιμάσει και να ενημερωθεί για τα εγχώρια προϊόντα και τα οργανοληπτικά στοιχεία τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024
13/02/2024