Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈκθεση με έργα κορυφαίων Ελλήνων θαλασσογράφων στο Apollonion Resort & Spa Hotel
Εγκαίνια στις 14 Ιουλίου στην Πινακοθήκη Τέχνης του ξενοδοχείου

Έκθεση με έργα κορυφαίων Ελλήνων θαλασσογράφων στο Apollonion Resort & Spa Hotel

Έκθεση, που περιλαμβάνει έργα κορυφαίων Ελλήνων θαλασσογράφων, εγκαινιάζεται στις 14 Ιουλίου, στην Πινακοθήκη Τέχνης στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, εντός του ξενοδοχείου Apollonion Resort & Spa.

Το υγρό στοιχείο, τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του θαλασσινού τοπίου που περιβάλλει τη χώρα μας κυριαρχούν στην έκθεση θαλασσογραφίας που πραγματοποιείται στην Πινακοθήκη Τέχνης στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, εντός του ξενοδοχείου Apollonion Resort & Spa. Η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 14 Ιουλίου, περιλαμβάνει έργα κορυφαίων Ελλήνων θαλασσογράφων, από την εποχή του πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας Κωνσταντίνου Βολανάκη ως τους σύγχρονους εκπροσώπους του είδους. Συγκεκριμένα η έκθεση περιλαμβάνει έργα των Κωνσταντίνου Βολανάκη, Χατζή, Σκαρβέλη κ.ά.

Τα έργα της έκθεσης απαθανατίζουν τη θάλασσα στις διάφορες μορφές της, άλλοτε γεμάτη ένταση, αγριεμένη και απρόβλεπτη και άλλοτε γαλήνια και μυστηριώδη, αλλά πάντα απέραντη και γοητευτική. Οι καλλιτέχνες εμπνέονται από το παραδοσιακό θέμα της θαλασσογραφίας προσφέροντας ο καθένας τη δική του διάσταση. Η παλέτα του μπλε κυριαρχεί, ενώ τα έργα συμπληρώνουν χαρακτηριστικά τοπία που περικλείουν μέσα τους τη θάλασσα, αλλά και καράβια που άλλοτε ταξιδεύουν σε ήρεμα νερά κι άλλοτε προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε μια θάλασσα εχθρική. Ο επισκέπτης θα αισθανθεί την ένταση που αποπνέει η κίνηση των πλοίων  πάνω στον αφρό, ενώ θα “νοιώσει” την μάχη των καταρτιών με τον άνεμο. Τα έργα είναι λουσμένα στην αλμύρα της θάλασσας, ενώ η υδάτινη αρμονία υπάρχει παντού, ακόμα και στα έργα που η τρικυμία κυριαρχεί. Θαλασσινές ενορχηστρώσεις πλημμυρισμένες με άπειρες φωτεινές φαντασμαγορικές αντανακλάσεις, δίνουν την αίσθηση της απεραντοσύνης και του μεγαλείου.

Η Πινακοθήκη Τέχνης του Apollonion Resort & Spa αποτελεί μια “όαση” πολιτισμού, που συμβάλλει στην ανανέωση του επισκέπτη και στην ενεργειακή του επαναφόρτιση. “Η τέχνη μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων. Οφείλουμε να εντάξουμε τον πολιτισμό σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας. Η τέχνη μπορεί να ελαφρύνει την καθημερινότητα μας, αλλά και να δώσει ουσιαστική διάσταση στις μέρες της ξεγνοιασιάς και των διακοπών μας”, σημειώνει ο κ. Γεράσιμος Στρίντζης, στον οποίο ανήκουν έργα της έκθεσης.

Η Πινακοθήκη Τέχνης του Apollonion Resort & Spa Hotel λειτουργεί καθημερινά από τις 20:00 έως τις 22:00. Είναι δε προσβάσιμη τόσο στο κοινό του ξενοδοχείου, όσο και στους επισκέπτες του.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024