Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΚαλλιόπη Βέττα: Ο οινικός τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Δυτική Μακεδονία
Οινικός τουρισμός

Καλλιόπη Βέττα: Ο οινικός τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Δυτική Μακεδονία

Καλλιόπη Βέττα, Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ο οινικός τουρισμός στη Δυτική Μακεδονία μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία, συνδυάζοντας παραγωγή κρασιού και τουριστική ανάπτυξη.

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα παρευρέθηκε και πραγματοποίησε χαιρετισμό στο 1ο Αμπελοοινικό Συνέδριo «Ημέρες Κρασιού τοπικών ποικιλιών στη Δυτική Μακεδονία» που ξεκίνησε πραγματοποιείται στη Σιάτιστα.

Η κ. Βέττα συνεχάρη τους διοργανωτές και τους ομιλητές για την εκδήλωση, τονίζοντας ότι το σταφύλι, οι ιδιαίτερες ποικιλίες της περιοχής και τα παράγωγά τους μπορούν να δώσουν ισχυρή παραγωγική διέξοδο στην Δυτική Μακεδονία, σε μια περιοχή όπου το μικροκλίμα είναι ευνοϊκό και οι άνθρωποι έχουν μακρά ενασχόληση, γνώση και εμπειρία για το θέμα.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά στον οινικό τουρισμό, τονίζοντας τα ειδικά πλεονεκτήματά του, όπως ο συνδυασμός πρωτογενούς τομέα και τουρισμού, από την σύμπραξη των οποίων προβάλλεται η οινοπαραγωγή, τονώνεται η ζήτηση, εθνική και διεθνής, ενώ αυξάνονται και οι παράπλευρες δραστηριότητες που σχετίζονται με την υποδοχή και την φιλοξενία των επισκεπτών και των γευσιγνωστών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις αναγκαιότητες της επόμενης ημέρας, αναδεικνύοντας πλευρές της κλιματικής κρίσης, των νέων απαιτήσεων για τη συσκευασία και την εμφιάλωση των κρασιών αλλά και δράσεις, όπως η συστηματική εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου για την ανάπτυξη και εδραίωση της συγκεκριμένης μορφής θεματικού τουρισμού.

Κλείνοντας, η Βουλευτής επεσήμανε ότι η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει έμπρακτα τον χώρο, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός και πιο ανταποδοτικός στην ελληνική κοινωνία, υπενθυμίζοντας μία από τις δεκαέξι κυβερνητικές εξαγγελίες -ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020- για δημιουργία οικοσυστήματος οινικού τουρισμού στα πρότυπα της Βόρειας Ιταλίας στη Δυτική Μακεδονία, εξέλιξη που αθροίζεται σε μια σειρά άλλων ανεφάρμοστων υποσχέσεων που αφορούν τη λιγνιτική μετάβαση της περιοχής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024