Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΕυρωπαϊκό αγροτουριστικό συνέδριο στη Ρίγα της Λετονίας
Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει το δίκτυο Guest Inn

Ευρωπαϊκό αγροτουριστικό συνέδριο στη Ρίγα της Λετονίας

Ευρωπαίοι επαγγελματίες από το χώρο του αγροτουρισμού θα συγκεντρωθούν στις 9 Ιουνίου 2010 στη Ρίγα της Λετονίας όπου θα λάβει χώρα συνέδριο με θέμα “Η έννοια της ποιότητας υπό αλλαγή; […]

Ευρωπαίοι επαγγελματίες από το χώρο του αγροτουρισμού θα συγκεντρωθούν στις 9 Ιουνίου 2010 στη Ρίγα της Λετονίας όπου θα λάβει χώρα συνέδριο με θέμα “Η έννοια<...> της ποιότητας υπό αλλαγή; Περιπτώσεις – καινοτομία – τοπική αξία”. Σκοπός του συνεδρίου είναι να αξιολογηθούν οι αλλαγές στον χώρο του αγροτουρισμού και να υπογραμμισθούν οι καινοτόμες, εποικοδομητικές και επιτυχείς προσεγγίσεις.

Στο συνέδριο συμμετέχουν Ευρωπαίοι επαγγελματίες στον τομέα του αγροτουρισμού, ενώ οι ομιλητές και οι ομάδες των συζητήσεων εκπροσωπούν ηγετικές αγροτουριστικές οργανώσεις, όπως οι Eurogites, Gites de France, Austrian Farm Holidays και Farmstay UK.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει το δίκτυο αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn, η συνιδρύτρια του οποίου, κα Πέγκυ Μπαλιτσάρη, θα παρουσιάσει το ελληνικό αγροτουριστικό προϊόν και θα αναπτύξει τις τρέχουσες τάσεις και προοπτικές.

Μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί συμμετέχοντες και ομιλητές από 16 χώρες, οι οποίοι εκπροσωπούν μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών συλλόγων αγροτουρισμού. Είναι προφανές ότι αυτό εξασφαλίζει μια δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και μια ευρεία παρουσίαση των σύγχρονων ευρωπαϊκών προϊόντων αγροτουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο συνέδριο είναι η πρώτη ευρεία συνάντηση επαγγελματιών του αγροτουρισμού μετά από τη Διάσκεψη στην Ουγγαρία το 2007. Σε αυτά τα τρία χρόνια έχουν αλλάξει τόσα πολλά στην οικονομία και στον τουρισμό, ώστε είναι σίγουρο ότι οι συζητήσεις και οι παρουσιάσεις θα είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικές για τη μελλοντική πορεία τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του ελληνικού αγροτουρισμού.

Η δράση έχει λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Ακόμη, χρηματοδοτείται:
– Με τη συμμετοχή του οικονομικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας LIFE, του προγράμματος POLPROP-NATURA, (LIFE07 ENV/LV/000981),
– Με τη στήριξη χορηγίας από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, και της Νορβηγίας μέσω του Οικονομικού Μηχανισμού EEA και του Νορβηγικού Οικονομικού Μηχανισμού. Πρόγραμμα “Βιώσιμη χρήση και διαχείριση φυσικών πόρων στις τοποθεσίες της Natura2000 – δημοφιλείς και δυνητικοί τουριστικοί προορισμοί στη Λετονία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024