Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΠαγώνει για δύο χρόνια ο τουρισμός στο Διάστημα

Παγώνει για δύο χρόνια ο τουρισμός στο Διάστημα

Δεν θα υπάρξουν νέοι τουρίστες στο διάστημα τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας “Rosaviacosmos” Εντουαρντ Πουζίρεφ στο πρακτορείο RIA Νοωόστι. Σύμφωνα με τον Πουζίρεφ, […]

Δεν θα υπάρξουν νέοι τουρίστες στο διάστημα τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας<...> "Rosaviacosmos" Εντουαρντ Πουζίρεφ στο πρακτορείο RIA Νοωόστι.

Σύμφωνα με τον Πουζίρεφ, είναι αβάσιμος οι "φήμες" σύμφωνα με τις οποίες η Rosaviacosmos ήταν έτοιμη να επιλέξει τον επόμενο "τουρίστα" μεταξύ δέκα εκατομμυριούχων που θα ακολουθούσαν τα "χνάρια" του πρώτου διδάξαντος, αμερικανού Ντένις Τίτο.

Ο Τίτο που επέστρεψε στη Γη την περασμένη Κυριακή, κατέβαλε στη ρωσική διαστημική υπηρεσία 20 εκατομμύρια δολάρια για να παραμείνει έξι ημέρες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Οι επόμενες ρωσικές πτήσεις προς τον ISS έχουν ήδη συμπληρωθεί και θα αποτελούνται αποκλειστικά από επαγγελματίες κοσμοναύτες, τόνισε ο Ποζίρεφ. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο οι επόμενες τουριστικές πτήσεις στο διάστημα να πραγματοποιηθούν μετά από πέντε χρόνια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024