Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣυνεργασία εννέα χωρών για τον αγροτουρισμό

Συνεργασία εννέα χωρών για τον αγροτουρισμό

Εννέα χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου υπέγραψαν πρόσφατα στην Κρήτη πρωτόκολλο συνεργασίας για την αξιοποίηση των κονδυλίων του προγράμματος του “Leader Plus” που αφορά στον αγροτουρισμό και την ανάδειξη […]

Εννέα χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου υπέγραψαν πρόσφατα στην Κρήτη πρωτόκολλο συνεργασίας για την αξιοποίηση των κονδυλίων<...> του προγράμματος του "Leader Plus" που αφορά στον αγροτουρισμό και την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

Με τη συνεργασία αυτή θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων των χωρών που συμμετείχαν.

H αρχή για τη σύσταση της διακρατικής συνεργασίας ξεκίνησε ουσιαστικά μέσα από την αξιοποίηση του προγράμματος "Leader II" στο οποίο συνεργάστηκαν με επιτυχία η Kρήτη, η Iσπανία, και η Iταλία στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

Στη φετινή συνεργασία, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την Αναπτυξιακή του Ηρακλείου Κρήτης και οι υπόλοιπες οκτώ χώρες ήταν οι Σουηδία, Γαλλία, Iσπανία, Pουμανία, Bουλγαρία, Kύπρος, Πορτογαλία, και Iταλία.

Στόχος αυτής της διακρατικής συνεργασίας είναι να μπουν και άλλες χώρες της Μεσογείου των Βαλκανίων και της υπόλοιπης Ευρώπης και η διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού βάσει του οποίου θα αξιοποιηθούν τα κοινοτικά προγράμματα και ιδιαίτερα το "Leader-Plus".

H επόμενη συνάντηση των συνεργαζόμενων χωρών θα γίνει τον Oκτώβριο στην Kύπρο στη διάρκεια της οποίας θα εξειδικευτούν ουσιαστικά οι στόχοι και οι δράσεις συνεργασίας του δικτύου όσον αφορά στους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος ανάδειξης του αγροτοτουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024