Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο 3ο Bike Friendly Forum στη Philoxenia 2023: Επιτυχημένες Πρακτικές στον Ποδηλατικό Τουρισμό
Bike Friendly

Το 3ο Bike Friendly Forum στη Philoxenia 2023: Επιτυχημένες Πρακτικές στον Ποδηλατικό Τουρισμό

Διαβάστε για τις επιτυχημένες πρακτικές στον ποδηλατικό τουρισμό που παρουσιάστηκαν στο 3ο Bike Friendly Forum κατά τη διάρκεια της έκθεσης Philoxenia 2023. Μάθετε για τις ποδηλατικές πόλεις της Ελλάδας και τη συνεργασία με ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία.

Το σήμα Bike Friendly συμμετείχε για ακόμα μια χρονιά στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2023, διοργανώνοντας το 3ο Bike Friendly Forum στο οποίο παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα πιστοποιημένων προορισμών, ξενοδοχείων και υπηρεσιών φιλικών προς τους τουρίστες ποδηλάτες. Το Forum πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” της Δ.Ε.Θ. και είχε ως στόχο να αναδείξει τις προοπτικές του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Στην αρχή του Forum, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από σημαντικούς εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας. Ανάμεσά τους ήταν ο κ. Νίκος Κελαϊδίτης, πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, και ο κ. Νίκος Διαμαντόπουλος, γενικός διευθυντής της Marketing Greece.

Το Forum ξεκίνησε με την παρουσίαση του σήματος Bike Friendly από την κα Βίκυ Καραντζαβέλου, γενική διευθύντρια της NatTour. Στη συνέχεια, ο Michael Maier, υπεύθυνος τουρισμού στο ομοσπονδιακό γραφείο του ADF της γερμανικής ομοσπονδίας ποδηλασίας, παρουσίασε το προφίλ των ποδηλατών τουριστών από τη Γερμανία.

Στην ενότητα “Ποδηλατικές Πόλεις της Ελλάδας – Bike Friendly Destinations”, παρουσιάστηκαν οι περιπτώσεις των πόλεων Αλεξανδρούπολης, Σκιάθου, Αριστοτέλη και Έδεσσας. Οι πόλεις αυτές έχουν αναπτύξει υποδομές και υπηρεσίες που τις καθιστούν ελκυστικούς προορισμούς για ποδηλάτες.

Στην ενότητα “Ξενοδοχεία και Ποδήλατο”, παρουσιάστηκε το θέμα της εκμίσθωσης και παραχώρησης χρήσης ποδηλάτου από ξενοδοχεία, με εκτενή ανάλυση των δικαιωμάτων, των υποχρεώσεων και των προϋποθέσεων από τον δικηγόρο κ. Λάζαρο Παυλίδη. Επίσης, συζητήθηκαν εφαρμοσμένες πρακτικές ποδηλατικών υπηρεσιών σε ξενοδοχεία όπως το Sali Boutique Hotel, το Bella Cisterna, το Castelli Hotel και το Golden Star City Resort. Οι πρακτικές αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παροχή ποδηλάτων για ενοικίαση, την οργάνωση ποδηλατικών περιηγήσεων και την προσαρμογή των εγκαταστάσεων τους στις ανάγκες των ποδηλάτων.

Στην ενότητα “Τουριστικά Γραφεία και Ποδηλατικές Εταιρείες”, παρουσιάστηκε ο ποδηλατικός τουρισμός ως δραστηριότητα αναψυχής ατόμων 50+ μεγαλύτερης ηλικίας και οι συναφείς Ευρωπαϊκές πολιτικές από τον κ. Χρήστο Πετρέα, επιστημονικό σύμβουλο του Δικτύου Bike Friendly και εμπειρογνώμονα – σύμβουλο Περιφερειακής και Τουριστικής Ανάπτυξης CEO 50 Plus-Hellas – MKO για άτομα >50 ετών. Επιπλέον, συζητήθηκαν εφαρμοσμένες πρακτικές εξυπηρέτησης από τα Astir Club, Solebike, Leros Bikes Cycling Store, και Saraya Resort.

Το 3ο Bike Friendly Forum κατέδειξε ότι ο ποδηλατικός τουρισμός και ειδικότερα η ήπια μετακίνηση των τουριστών με ποδήλατο έχει δυναμική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Οι ελληνικοί προορισμοί, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που υιοθετούν την παροχή ποδηλατικών υπηρεσιών στους επισκέπτες / τουρίστες έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα του ποδηλατικού τουρισμού για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την προώθηση όλων των μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα με ήπιο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024