Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΒιωσιμότητα, Ανθεκτικότητα και Ελληνικότητα: Το καινοτόμο μοντέλο φιλοξενίας και οι προσδοκίες της κριτικής επιτροπής των Tourism Awards 2024
Βραβεύσεις

Βιωσιμότητα, Ανθεκτικότητα και Ελληνικότητα: Το καινοτόμο μοντέλο φιλοξενίας και οι προσδοκίες της κριτικής επιτροπής των Tourism Awards 2024

Η κριτική επιτροπή αναδύεται ως κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχή μετάδοση του μηνύματος σχετικά με το νέο μοντέλο φιλοξενίας, με τα κριτήρια αξιολόγησης να περιλαμβάνουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ποικιλομορφία των προσφερόμενων υπηρεσιών και τη συνεισφορά στην τοπική κοινότητα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου η συνάντηση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Tourism Awards 2024 με τη νέα πρόεδρο κα Βαρβάρα Αυδή (Partner & Board Vice Chairman Historic Hotels of Europe, Founder, Yades Greek HistoricHotels). Σε φιλικό και δημιουργικό κλίμα, έγινε ένας πραγματικά εμπνευσμένος διάλογος για τα βραβεία, ενώ ακούστηκαν οι προσδοκίες των κριτών για τις υποψηφιότητες της φετινής διοργάνωσης. Μιλώντας για “φιλοξενία” αντί για “τουρισμό”, η σημασία της διαπροσωπικής σχέσης μεταξύ του φιλοξενούντα και του φιλοξενούμενου παίρνει την αληθινή της διάσταση. Καθώς η σχέση αυτή αναπτύσσεται, είναι αναπόφευκτη η σύνδεση με την ελληνικότητα τόσο της φύσης όσο και των συνηθειών της χώρας. Αν πρόκειται η δραστηριότητα να είναι βιώσιμη, θα πρέπει να είναι ανταποδοτική, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και για το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η κρισιμότητα της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, αλλά και της αγροτουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα για την αποφυγή ερημοποίησης της υπαίθρου, με τρόπο που να προσφέρει αξία στις τοπικές κοινότητες. Η αναζήτηση και η ανάδειξη τέτοιων πρακτικών μέσα από τα βραβεία κρίθηκε απαραίτητη.

Αναπτύχθηκε, επίσης, η αναγκαιότητα υποστήριξης της νέας ενότητας των βραβείων “Brand Greece” που μέσα από τις επιμέρους κατηγορίες της, αναμένεται να αναδειχθούν έργα χειροτεχνίας ή προϊόντα που εμπνέονται από την Ελλάδα, προάγουν και προβάλλουν την ελληνική ταυτότητα. Ειδικότερα η ενσωμάτωση της τεχνολογίας για την αναζωογόνηση και την παγκόσμια προώθηση των παραδοσιακών χειροτεχνιών ενισχύει την οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ζωτικότητα.

Συμπερασματικά, πολύ ψηλά στην όλη συζήτηση στάθηκαν οι λέξεις Βιωσιμότητα, Ανθεκτικότητα και Ελληνικότητα με μεγάλους αρωγούς στην εξέλιξη των τοποθετήσεων την Αυδή, αλλά και τα μέλη: δρ Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη (ομότ. ερευνήτρια), δρ. Κυριάκο Κώτσογλου (Περιφέρεια Κρήτης), Έφη Λαζαρίδου (Νέα Γεωργία Νέα Γενιά), Θοδωρή Μπενετάτο (Μητροπολιτικό Κολλέγιο), Στάθη Ποταμίτη (Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού), Μαρία Θεοφανοπούλου (GTP), δρ. Ανδρέα Παπαθεοδώρου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Μαρία Λεκάκου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου (Εθνική Επιτροπή για τον Οινοτουρισμό) κ.ά.

Η ημερομηνία συμμετοχής στα Tourism Awards 2024 έχει παραταθεί μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά στο tourismawards.gr.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024