Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣυνέδριο για την ευζωία με Ιπποκρατική προσέγγιση στον τουρισμό διεξάγεται στην Κω
Συνέδρια

Συνέδριο για την ευζωία με Ιπποκρατική προσέγγιση στον τουρισμό διεξάγεται στην Κω

synedrio

Η εκδήλωση απευθύνεται στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τουρισμού, στην εκπαιδευτική κοινότητα, τουριστικές πιχειρήσεις και στελέχη και είναι ανοικτή στο κοινό για γόνιμο διάλογο (είσοδος ελεύθερη).

Την ανάδειξη της “Ευζωίας με Ιπποκρατική προσέγγιση στον τουρισμό” και με έμφαση στην Κω ως προορισμό, θα αναδείξει η συνεδριακή εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της “Ιπποκρατικής Εβδομάδας 16 – 22/10/23”, που οργανώνει το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 18.00 – 20.00.

Ο Ιπποκράτης, ένας σπουδαίος άνδρας από την Κω (460-370 πΧ) είναι ο “πατέρας” της Δυτικής Ιατρικής, φιλόσοφος, επιστήμονας, συγγραφέας, ιατρός, ένας από τους μεγαλύτερους, ανάμεσα στα λαμπρά μυαλά στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Στη φιλοσοφία του, τον μεγαλύτερο ρόλο είχε η πρόγνωση παρά η διάγνωση.

Επίκαιρος ακόμη και σήμερα με τις συμβουλές του, έγινε θέμα έρευνας και μελέτης μετά από πρόταση της εταιρείας στρατηγικού μάρκετινγκ Praxis Plus, στους απόφοιτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Μάρκετινγκ), με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Καλυψούς Καραντινού. Ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις, διαπιστώσεις, ιδέες, εφαρμογές αναπτύχθηκαν από τις ομάδες που συμμετείχαν σε διαγωνιστική διαδικασία. Οι νέοι προσέγγισαν σε βάθος τη φιλοσοφική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την υγεία και ευζωία εφάρμοσαν τις αρχές της επιστήμης του μάρκετινγκ και παρουσιάζουν τη δική τους προσέγγιση στην διάδοση και επικοινωνία των αξιών του Ιπποκράτη στον απόλυτο προορισμό μεεφ αρμογές από το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα και τον ξενοδοχειακό όμιλο Koullias Hotels.

Πρόγραμμα

  • 18.00-18.30 – Προσέλευση, networking, γνωρίζουμε τα βότανα με τον γεωπόνο κ. Eπαμεινώνδα Ευεργέτη, ερευνητή, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • 18.30-18.50  – Ομιλία: “Πως το storytelling μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον τουρισμό”, δρ Καλυψώ Καραντινού, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , αναπλ. καθηγήτρια Μάρκετινγκ (ΟΠΑ)
  • 18.50-19.20 – Παρουσίαση: “Ευζωία και Ιπποκράτης”, Ηρώ Χρυσικοπούλου, Κωνσταντίνα Διαμαντή, Μαρία Κοκαλά, Αντωνία Παπαγιάννη, μέλη νικήτριας ομάδας (Α3) διαγωνισμού Τουριστικού Μάρκετινγκ, Τμ. Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)
  • 19.20-19.40 – Παρουσίαση: “Πως οι αξίες του Ιπποκράτη συνάντησαν το ξενοδοχείο μας και ‘μίλησαν’ με τους επισκέπτες”, Ελένη Μπάση, γενική διευθύντρια Koullias Hotels
  • 19.40-20.00 – Εισήγηση: “Η Κως, Προορισμός Ευζωίας μέσα από τις Αρχές του Ιπποκράτη”, Άντα Καραγιάννη, Praxis Plus,  Στρατηγικό Μάρκετινγκ & Επικοινωνία, Hospitality Management
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024