Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΟργανωτές ΣυνεδρίωνΔιεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη βιομηχανία των Συνεδρίων θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη βιομηχανία των Συνεδρίων θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη βιομηχανία των Συνεδρίων με τίτλο “1st International Meetings Industry Conference: Challenges in the New Global Environment – IMIC 2004″ θα διοργανωθεί στην Αθήνα, λίγους μήνες […]

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη βιομηχανία των Συνεδρίων με τίτλο “1st International<...> Meetings Industry Conference: Challenges in the New Global Environment – IMIC 2004″ θα διοργανωθεί στην Αθήνα, λίγους μήνες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από 19 έως 21 Νοεμβρίου 2004. Στο IMIC 2004 θα συμμετάσχουν ως ομιλητές επιστήμονες, ερευνητές, επαγγελματίες κ.λπ. από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο συνέδριο παγκοσμίως.

Ιδιαίτερη έμφαση όσον αφορά στο συνέδριο έχει δοθεί στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο της επιτροπής και των ομιλητών και όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας διοργάνωσης συνεδρίων “Ηλιότοπος” που έχει και την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συνεδρίου, κ. Κώστας Κωνσταντινίδης: “Η πρωτοτυπία του θέματος, αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον για το συνεδριακό τουρισμό, θα λειτουργήσουν θετικά για το συνέδριο και η διοργάνωσή του στην Αθήνα στην προώθηση και την προβολή της χώρας μας στη διεθνή συνεδριακή αγορά. Γι αυτό, εξάλλου, επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε στη μετά – Ολυμπιακή Αθήνα αυτό το πρώτο συνέδριο”.

Το διεθνές συνέδριο έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Ταυτόχρονα, μετά από σχετική ενημέρωση του Athens Convention Bureau διερευνούνται οι δυνατότητες υλοποίησης δράσεων στο πλαίσιο του συνεδρίου με στόχο την προβολή και προώθηση του συνεδριακού τουρισμού. Σύντομα έχει προγραμματιστεί η διερεύνηση της μορφής της συμμετοχής του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Παράλληλα, για το συνέδριο έχουν ενημερωθεί φορείς και Convention Bureaux εκτός Ελλάδος.

Το IMIC 2004 στοχεύει να καταστήσει την Αθήνα για τρεις ημέρες το διεθνές σημείο όπου θα συναντηθούν: επιστήμονες εξειδικευμένοι σε θέματα επαγγελματικού τουρισμού, στελέχη συνεδριακών προορισμών και χώρων, επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων και εκδηλώσεων, προμηθευτές επαγγελματικού εξοπλισμού και υπηρεσιών για συνέδρια, εκπρόσωποι εθνικών και τοπικών οργανισμών για την προώθηση και ανάπτυξη των συνεδρίων και των ταξιδιών κινήτρων και άλλοι επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της βιομηχανίας των συνεδρίων και των επαγγελματικών ταξιδιών.

Με βάση διεθνείς εκτιμήσεις, μέχρι το 2010, η βιομηχανία των συνεδρίων είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλον τομέα και ο συνεδριακός τουρισμός αποκομίζει τα σημαντικότερα οφέλη από τη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων σε μια χώρα. Ωστόσο, σήμερα, η χώρα μας παραμένει ουραγός στη διεθνή αγορά, παρά τις σημαντικές επενδύσεις σε συνεδριακούς χώρους (κυρίως εντός ξενοδοχείων) που έχουν πραγματοποιηθεί τελευταία, επικουρούμενες και από τις σχετικές επιδοτήσεις. Η σημαντική βελτίωση της συνεδριακής και ξενοδοχειακής υποδομής μας καθώς και σειρά άλλων πλεονεκτημάτων (σύγχρονο αεροδρόμιο, ιστορία και πολιτισμός, αίσθημα ασφάλειας, καιρικές συνθήκες κ.λπ.) σε συνδυασμό με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων, θα μπορούσαν, με την κατάλληλη προβολή και προώθηση, να αυξήσουν σημαντικά τη ζήτηση για τη χώρα μας.

Σήμερα το συνέδριο βρίσκεται στη φάση της πρόσκλησης ομιλητών “Call for Papers” και έχει σταλεί σχετική ενημέρωση / πρόσκληση σε 2.000 επιστήμονες – αποδέκτες στο εξωτερικό (κυρίως πανεπιστήμια, διεπαγγελματικές ενώσεις και CVB) σε πάνω από 35 χώρες. Σε λίγες μέρες θα σταλεί ενημέρωση και σε επαγγελματίες οργανωτές συνεδρίων, incentive houses, μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς, που διαθέτουν τμήματα διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων, συνεδριακά κέντρα, συνεδριακά ξενοδοχεία κ.λπ.

Να σημειώσουμε ότι είναι το δεύτερο συνέδριο για τα συνέδρια που ανακοινώνεται ότι θα διοργανωθεί στην Αθήνα μετά από το Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Επαγγελματικό και Συνεδριακό Τουρισμό που ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετήσει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) και θα διοργανώσει στις 14 και 15 Ιανουαρίου του 2005.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024