Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟικονομικό Φόρουμ του Τορόντο: Εξαιρετικές οι τουριστικές σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου με τον Καναδά
Συνέδρια

Οικονομικό Φόρουμ του Τορόντο: Εξαιρετικές οι τουριστικές σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου με τον Καναδά

  • TORONTO
    Από αριστερά: Γιώργος Ιωαννίδης, Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά, Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Karine Asselin, Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και Ύπατη Αρμοστής στην Κύπρο, Annie Koutrakis, Κοινοβουλευτική Γραμματέας του Υπουργού Τουρισμού και αρμοδίου για την Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά για τις Περιφέρειες του Κεμπέκ, Κατερίνα Σώκου, ανταποκρίτρια της Καθημερινής στην Ουάσιγκτον, non resident senior fellow, Atlantic Council (ΗΠΑ)
  • Από αριστερά: Karine Asselin, πρέσβειρα του Καναδά στην Ελλάδα και Ύπατη Αρμοστής στην Κύπρο, Γιώργος Ιωαννίδης, Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά, Annie Koutrakis, κοινοβουλευτική γραμματέας του υπουργού Τουρισμού και αρμοδίου για την Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά για τις Περιφέρειες του Κεμπέκ.
  • Από αριστερά: Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, πρέσβειρα της Ελλάδας στον Καναδά, Karine Asselin, πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και Ύπατη Αρμοστής στην Κύπρο, Γιώργος Ιωαννίδης, Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά, Annie Koutrakis, κοινοβουλευτική γραμματέας του υπουργού Τουρισμού και αρμοδίου για την Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά για τις Περιφέρειες του Κεμπέκ.

Η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές και όλους όσοι βοήθησαν για τον επαναπατρισμό των Καναδών πολιτών από το Τελ Αβίβ, μέσω του Αεροδρομίου των Αθηνών.

Οι πολύ καλές διμερείς σχέσεις του Καναδά με την Ελλάδα και την Κύπρο επιβεβαιώθηκαν σε συζήτηση στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ στο Τορόντο, που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία – Καναδάς, το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου.

Μιλώντας στην ενότητα για τις σχέσεις Καναδά – Ελλάδας – Κύπρου,  η πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κα Κωνσταντίνα Αθανασιάδου υπογράμμισε ότι “οι σχέσεις είναι εξαιρετικές, βασισμένες σε αρχές” και πρόσθεσε: “Είμαστε φίλοι, σύμμαχοι. Είμαστε στην ίδια πλευρά, τη σωστή πλευρά της ιστορίας”. Σημείωσε, δε, ότι παρά το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων θα μπορούσαν να γίνουν πολλά ακόμη, εκτίμησε ότι πέραν της CETA υπάρχουν πολλοί τομείς πάνω στους οποίους θα μπορούσε να αναπτυχθεί αυτή η συνεργασία, ενώ επισήμανε ότι οι υγιείς οικονομικές σχέσεις πηγαίνουν πάντα χέρι χέρι με τις δημοκρατικές αξίες και τον σεβασμό.

“Οι μεταξύ μας σχέσεις δεν ήταν ποτέ καλύτερες. Οι σχέσεις μας είναι θερμές και φιλικές αλλά επίσης πολύ δυναμικές” υπογράμμισε, από την πλευρά της, η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και ύπατη αρμοστής του Καναδά στην Κύπρο Karine Asselin επισημαίνοντας πως οι διμερείς εμπορικοί και επενδυτικοί δεσμοί συνεχώς αναπτύσσονται.

Ο Καναδάς και η Ελλάδα έχουν κοινό τρόπο σκέψης και θα πρέπει να συνεργαζόμαστε καθώς μαζί θα είμαστε πιο ισχυροί τόνισε, στη συνέχεια, η κα Annie Koutrakis, κοινοβουλευτική γραμματέας του υπουργού Τουρισμού και αρμοδίου για την Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά για τις Περιφέρειες του Κεμπέκ. Όπως και οι προηγούμενοι ομιλητές έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, επισημαίνοντας ωστόσο πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Με τον τουρισμό να έχει προστεθεί πρόσφατα στους τομείς τους οποίους καλείται να διαχειριστεί, η κα Koutrakis αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία στον συγκεκριμένο τομέα, και επεσήμανε ότι ο Καναδάς έχει τουρισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου υπογραμμίζοντας πως και η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024