Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήFilm Office Κεντρικής Μακεδονίας: 145 εκατ. ευρώ έσοδα από τις παραγωγές και 130.000 διανυκτερεύσεις
Κινηματογραφικός τουρισμός

Film Office Κεντρικής Μακεδονίας: 145 εκατ. ευρώ έσοδα από τις παραγωγές και 130.000 διανυκτερεύσεις

  • Tzitzikostas

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιούργησε το πρώτο Μητρώο Επαγγελματιών (Industry Guide) στην Ελλάδα, αλλά και τον πρώτο Οδηγό Τοποθεσιών (Location Guide) στην Ελλάδα.

Επίσημη επίσκεψη στο Μόντρεαλ και το Τορόντο του Καναδά πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια.

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με αξιωματούχους, εκπροσώπους εισαγωγικών εταιρειών και ταξιδιωτικών πρακτορείων, αλλά και κινηματογραφικών εταιρειών, όπως και με στελέχη της ελληνικής ομογένειας του Καναδά, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από καναδικές εταιρείες στην Κεντρική Μακεδονία, την προώθηση των μακεδονικών αγροδιατροφικών προϊόντων, την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας και την παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής για την πραγματοποίηση γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών.

Πιο συγκεκριμένα έγινα  συναντήσεις με επενδυτές από τον Καναδά, όπως μεταξύ άλλων με τον ιδιοκτήτη των TriBro Studios, Peter Apostolopoulos, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα αξιοποίησης των υποδομών που δημιούργησε η Περιφέρεια στην Κεντρική Μακεδονία για την υλοποίηση γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών, αλλά και για τη βοήθεια που παρέχει το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις κινηματογραφικές εταιρείες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραγωγές τους στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

“Μέσω του Film Office έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 80 οπτικοακουστικές παραγωγές στην Κεντρική Μακεδονία. Από ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και τηλεπαιχνίδια, μέχρι και έξι σπουδαίες παραγωγές του Hollywood. Επίσης, υλοποιήσαμε 35 δράσεις δικτύωσης, προβολής, εκπαίδευσης και κατάρτισης για επαγγελματίες του οπτικοακουστικού κλάδου. Και μέσα στα λίγα χρόνια που λειτουργεί το πρώτο στην Ελλάδα Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά: 145 εκατ. ευρώ έσοδα από επενδύσεις στην Κεντρική Μακεδονία από τις οπτικοακουστικές παραγωγές που γυρίστηκαν στην περιοχή, 130.000 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και κατοικίες με βραχυχρόνια μίσθωση για τη διαμονή των εργαζομένων στις παραγωγές, 4.000 νέες θέσεις εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία από τις οπτικοακουστικές παραγωγές. Προχωρήσαμε επίσης στη δημιουργία του πρώτου Μητρώου Επαγγελματιών (Industry Guide) στην Ελλάδα, αλλά και του πρώτου Οδηγού Τοποθεσιών (Location Guide) στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την Κεντρική Μακεδονία ως ανταγωνιστικό πόλο έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών διεθνώς. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας αναγνωρίζονται με την πρόοδο του χρόνου και τις διαρκείς δράσεις της Περιφέρειας για την προβολή της περιοχής, ώστε να αναδειχθεί η Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο και
αναπτύσσοντας συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών σε όλο τον κόσμο. Η Κεντρική Μακεδονία είναι σήμερα πιο εξωστρεφής από ποτέ και αποτελεί έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο πόλο στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024