Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣυνέδριο για τη “Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη” στα Καλάβρυτα τον Νοέμβριο
Συνέδρια

Συνέδριο για τη “Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη” στα Καλάβρυτα τον Νοέμβριο

Το συνέδριο είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, με συνεργάτη – εταίρο τον Σύλλογο Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης – Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων/ ΕΟΣ Καλαβρύτων.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών/ ΟΗΕ έχει κηρύξει το 2022 “Διεθνές Έτος Βιώσιμης Ορεινής Ανάπτυξης”, το οποίο υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας/ FAO. Με αφορμή την απόφαση αυτή του ΟΗΕ και του FAO, το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης / Naturefriends Greece, θα πραγματοποιήσει στα Καλάβρυτα, 11-13 Νοεμβρίου 2022, συνέδριο με τίτλο: “Τα βουνά έχουν αξία – Ιδέες για δράση – Χτίζοντας συμμαχίες για ανθεκτικά βουνά και τοπικές κοινωνίες”.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε χώρους περιβαλλοντικού – ιστορικού – και παραγωγικού ενδιαφέροντος, συναντήσεις, ομιλίες κατά τη διάρκεια των οποίων θα συζητηθούν, θα ανταλλαχθούν απόψεις και εμπειρίες για τα εξής θέματα:

  • AGENDA 2030 & Βιώσιμη Ορεινή Ανάπτυξη / Β.Ο.Α.
  • Ορεινά Αγροδιατροφικά συστήματα
  • Τουρισμός – Πολιτισμός – Υπαίθριες Δραστηριότητες
  • Τοπική Οικονομία & Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος
  • Συνεργασία & Συντονισμός φορέων για τη Β.Ο.Α.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει:

  • στις 11 Νοεμβρίου 2022 συνάντηση εργασίας με τοπικούς φορείς στο ξενοδοχείο “Χελμός”
  • στις 12 Νοεμβρίου, τη θεματική συνεδρίαση “Τα βουνά έχουν αξία – Ομιλίες – Συζήτηση” στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων και
  • στις 13 Νοεμβρίου στρογγυλό τραπέζι ενδιαφερομένων/ Stakeholders και τα συμπεράσματα του συνεδρίου στο ξενοδοχείο “Χελμός”

Το συνέδριο είναι υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, με συνεργάτη – εταίρο τον Σύλλογο Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης – Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων/ ΕΟΣ Καλαβρύτων.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024