Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΜε 50% ο Όμιλος Libra επενδύει στην COCO-MAT
Εξοπλισμός

Με 50% ο Όμιλος Libra επενδύει στην COCO-MAT

Ο διεθνής επιχειρηματικός Όμιλος Libra αποτελεί τον κύριο επενδυτή, παράλληλα με τον επενδυτικό όμιλο The Cycladic Group.

Ο Όμιλος Libra ανακοίνωσε ότι αποτελεί τον κύριο επενδυτή στο 50% της COCO-MAT με τη δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος με την ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στον τομέα κατασκευής στρωμάτων, προϊόντων ύπνου, καθώς και επίπλων. Βασικός συνεργάτης του Ομίλου Libra σε αυτή την επένδυση είναι ο ανεξάρτητος επενδυτικός όμιλος The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Γουλανδρή και της οικογενείας του. Η εν λόγω συμμαχία μεταξύ ιδιωτικών οικογενειακών επιχειρήσεων έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να διευκολύνει την παγκόσμια επέκταση της COCO-MAT μέσω πρόσβασης στο εκτεταμένο δίκτυο του Ομίλου Libra, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Εμμανουήλ Ανδρουλάκης του Ομίλου Libra, σχολίασε: “Η COCO-MAT είναι ένα αγαπημένο brand που θαυμάζουμε από καιρό και για το οποίο βλέπουμε σημαντικές προοπτικές διεθνούς ανάπτυξης. Η επιχείρηση διαθέτει εξαιρετικό ιστορικό προϊοντικής καινοτομίας ενώ το εμπορικό σήμα της χαίρει εμπιστοσύνης. Στον Όμιλο Libra μοιραζόμαστε της αξίες και το όραμα της COCO-MAT και αυτά ακριβώς είναι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης και μακροπρόθεσμης συνεργασίας. Έχουμε μεγάλη πίστη στη φιλοσοφία της COCΟ-MAT και στη διοικητική της ομάδα. Επιπλέον, πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη των ελληνικών επιχειρήσεων και του ελληνικού ανθρώπινου κεφαλαίου και αναμένουμε να συνεχίσουμε την επέκταση των επενδύσεων και δραστηριοτήτων μας στη χώρα. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τον οργανισμό Invest in Greece για την καθοδήγηση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης της συμφωνίας”.

Ο κ. Μιχάλης Ευμορφίδης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της COCO-MAT, πρόσθεσε: “Καλωσορίζουμε τους νέους συνεργάτες ως στρατηγικούς επενδυτές στην εταιρεία μας, καθώς θα μας βοηθήσουν να οδηγήσουμε μια ήδη επιτυχημένη ελληνική εταιρεία στο επόμενο επίπεδο, ως έναν πραγματικά παγκόσμιο παίκτη. Η κοινή στρατηγική μας περιλαμβάνει την επέκταση σε νέες περιοχές και κανάλια πωλήσεων, καθώς και την εκμετάλλευση αγορών χονδρικής που είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες. Είμαστε βέβαιοι ότι η γνώση της αγοράς που διαθέτουν οι νέοι συνεργάτες μας, η παγκόσμια παρουσία και το εκτεταμένο δίκτυο επαφών τους στη βιομηχανία θα συμβάλλουν στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της COCO-MAT. Από την πλευρά μας, αντίστοιχα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μάριο Σωφρονίου από την συμβουλευτική εταιρεία BBSL, ο οποίος κίνησε τη στρατηγική συνεργασία και αποτέλεσε τον αποκλειστικό σύμβουλο της COCO-MAT”.

Ο Όμιλος Libra είναι ένας διεθνής όμιλος επιχειρήσεων που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες εκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος διαθέτει ισχυρή παρουσία στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, καθώς και σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, αγορές που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία COCO-MAT. Ο Όμιλος Libra διαθέτει επίσης, εκτεταμένη διεθνή παρουσία στον κλάδο της φιλοξενίας και του ταξιδιού, τομείς στους οποίους η COCO-MAT επίσης δραστηριοποιείται, καθώς τα στρώματα της εταιρείας χρησιμοποιούνται από έναν σημαντικό αριθμό πολυτελών ξενοδοχείων, ενώ πρόσφατα συμφωνήθηκε με την αεροπορική εταιρία Etihad Airways η χρήση των προϊόντων COCO-MAT στην Πρώτη Θέση. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του Ομίλου Libra στον κλάδο παραγωγής και λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα, παρόλο που ο Όμιλος επενδύει ενεργά στην χώρα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, ιδιαίτερα στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της φιλοξενίας. Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των νέων επενδυτών θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της COCO-MAT.

Η COCO-MAT ιδρύθηκε το 1989, και είναι σήμερα από τις ηγέτιδες στο χώρο των οικολογικών προϊόντων ύπνου (στρώματα, μαξιλάρια, παπλώματα, ανωστρώματα, κρεβατοστρώματα), λευκών ειδών και επίπλων για σπίτια και ξενοδοχεία. Η εταιρεία ηγείται της ταχέως αναπτυσσόμενης κατηγορίας “οικολογικών προϊόντων ύπνου” (“eco-bedding”) που αφορά τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ποιοτικού ύπνου (“sleep awareness”), όσο και την προώθηση ενός φυσικού τρόπου ζωής, θέματα ήδη διαδεδομένα στις ξένες αγορές.

Τα κρεβάτια της COCO-MAT παρασκευάζονται με οικολογικό τρόπο, καθώς αποτελούνται από πολλαπλές στρώσεις φυσικών υλικών που παρέχουν την ιδανική στήριξη στο ανθρώπινο σώμα χωρίς τη χρήση μη-οργανικών προϊόντων, όπως είναι τα μεταλλικά ελατήρια. Η εταιρεία διαθέτει αυτή τη στιγμή 70 σημεία πώλησης συμπεριλαμβανομένων 29 σημείων που βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

Η COCO-MAT δραστηριοποιείται ήδη σε 12 χώρες, ενώ στοχεύει σε σημαντική ανάπτυξη της παγκόσμιας παρουσίας της στην επόμενη πενταετία. Στον τομέα της λιανικής το επιχειρησιακό πλάνο της κοινοπραξίας περιλαμβάνει νέα καταστήματα-ναυαρχίδες ιδιοκτησίας COCO-MAT, καθώς και νέα καταστήματα λιανικής πώλησης (franchise). Επιπλέον, η εταιρεία θα αναπτυχθεί και στον τομέα των online πωλήσεων. Αντίστοιχα, στον τομέα της χονδρικής, θα σημειωθεί περαιτέρω ανάπτυξη μέσω στρατηγικών συμφωνιών με αρχιτέκτονες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων, διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, αεροπορικές εταιρίες και εταιρείες κρουαζιέρας. Η αναμενόμενη ανάπτυξη θα συμβάλλει επίσης, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό στην έδρα της εταιρείας και στα περιφερειακά κέντρα, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην παραγωγή, στις εγκαταστάσεις της COCO-MAT στην Ξάνθη.

Ο Όμιλος Libra είναι μια διεθνής οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο Όμιλος που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες και εκτείνει τις δραστηριότητές του σε πέντε ηπείρους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023