Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές Μεταφορές24ωρη απεργία οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη
Διαμαρτυρία του Σωματείου Ιδιοκτητών "Ο Ερμής"

24ωρη απεργία οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη

Σε 24ωρη απεργία, έως αύριο στις 5 τα ξημερώματα, προχώρησαν τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί "Ο Ερμής" στη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς ταξί είναι από τις 5 τα ξημερώματα η Θεσσαλονίκη μετά από απόφαση του Σωματείου Ιδιοκτητών “Ο Ερμής”, που διαμαρτύρεται για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν, μεταξύ άλλων, να διατηρηθεί ο νόμος 3109 με τον οποίο συστήθηκαν οι εταιρίες τους, να μειωθεί ο αριθμός των νεοεκδιδόμενων αδειών ειδικής μίσθωσης για τη Θεσσαλονίκη, να μειωθούν τα πρόστιμα που προέρχονται από παραβάσεις και να μην κλητεύονται από την Τροχαία οδηγοί ταξί μέχρις ότου δοθούν νέοι χώροι στάθμευσης.

Η απεργία των ταξιτζήδων θα διαρκέσει μέχρι τις 5 αύριο τα ξημερώματα, ενώ η συνέχεια των κινητοποιήσεών τους θα αποφασισθεί στη γενική τους συνέλευση που έχει προγραμματισθεί για σήμερα.

Αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης, τρεις ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί ξεκίνησαν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο Βορίδη, που όπως υποστηρίζουν, τους αφαιρεί το δικαίωμα να εργαστούν σε τουριστικές περιοχές, σε αντίθεση με τα ταξί της πόλης του Ηρακλείου. Τα επαρχιακά σωματεία του νομού Ηρακλείου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους τρεις απεργούς συναδέλφους τους -μεταξύ των οποίων και ένας 70χρονος με σοβαρά προβλήματα υγείας- και προχώρησαν σε κινητοποίηση, αφήνοντας χωρίς ταξί ως αύριο την ενδοχώρα του νομού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024