Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΕπείγον κάλεσμα για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των Ε.Ι.Χ. με οδηγό
Κινητοποιήσεις

Επείγον κάλεσμα για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των Ε.Ι.Χ. με οδηγό

Ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, επιχειρήσεις Ε.Ι.Χ. με οδηγό αντιμετωπίζουν συνεχείς προκλήσεις λόγω αυστηρών νομοθετικών περιορισμών, προετοιμάζοντας κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

H χώρα μας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κατά την τελευταία δεκαετία έχει να επιδείξει ισχυρά νούμερα στις αφίξεις τουριστών και πολλοί κάνουν λόγο για το ελληνικό θαύμα στη βιομηχανία του τουρισμού. Έτσι, από τα περίπου 15 εκατομμύρια επισκέπτες που υποδέχθηκε η χώρα μας το 2010, πλέον ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια, δηλαδή διπλασιάζοντας σε απόλυτους αριθμούς τις επιδόσεις της.

Το παραπάνω γεγονός καθιστά σαφές ότι η τουριστική βιομηχανία καλείται να αντιμετωπίσει τη ζήτηση με νέα δεδομένα. Παραδοσιακοί τρόποι εξυπηρέτησης σε όλο το φάσμα του τουρισμού οφείλουν να εξελιχθούν και να προσαρμοστούν στις σύγχρονες ανάγκες.

Διαβάστε επίσης → Θέλουμε ή δεν θέλουμε τουρισμό πολυτελείας; – Γιατί τότε κατατρέχουμε τους επαγγελματίες που εξυπηρετούν τον τουρισμό πολυτελείας;

Για τους παραπάνω λόγους και σύμφωνα με τις αιτιολογικές εκθέσεις 4093/2012 και 4512/2018 θεσμοθετήθηκαν οι υπηρεσίες εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με οδηγό. Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω εκθέσεις, οι υπηρεσίες που παρέχουν οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με Οδηγό εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και συγκεκριμένα την αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και την κάλυψη των νέων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στην τουριστική αγορά. Ενώ ειδικά για τα νησιά, τα οποία κατά την τουριστική περίοδο υποδέχονται το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών, οι υπηρεσίες των επιχειρήσεων μας καλύπτουν, επιπλέον, την έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς και τις ανάγκες των νησιών για εσωτερικές μετακινήσεις, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο μεγάλος αριθμός τουριστών. Δυστυχώς, όμως, από το 2012 μέχρι σήμερα, οι κυβερνήσεις έχουν σταθεί απέναντι στις επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με οδηγό, θέτοντας συνεχώς και νέα εμπόδια, θεσμοθετώντας αντισυνταγματικούς περιορισμούς και επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις, που υπερβαίνουν κάθε μέτρο. Οι περιορισμοί αυτοί δεν εξυπηρετούν κανέναν απολύτως σκοπό δημοσίου συμφέροντος.

Είναι παράδοξο επίσης να παρατηρούμε από ορισμένους μια τάχα ευαισθησία στο ζήτημα της βέλτιστης εξυπηρέτησης του τουριστικού κοινού ειδικά σε νησιά, την ώρα που οι υπηρεσίες εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με Οδηγό ναρκοθετούνται και πολεμούνται. Κι ενώ τα Ε.Ι.Χ. με οδηγό υφίστανται και παλεύουν σε μια άνιση μάχη απέναντι σε μια πλήρως παράλογη και εχθρική νομοθεσία και ενώ επί το πλείστον οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. με οδηγό έχουν δώσει μια επιλογή και μια διέξοδο σε ανθρώπους που καλούνται να επιβιώσουν επιχειρηματικά, την ίδια ώρα ακούγονται φωνές και απόψεις που επιμένουν να αγνοούν το λόγο ύπαρξης και προσφοράς των Ε.Ι.Χ. με Οδηγό, καταφεύγοντας σε προτάσεις και λύσεις που και ουτοπικές είναι και φαιδρές μοιάζουν.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε όσους νοιάζονται πραγματικά για την τύχη του ελληνικού τουρισμού και ειδικότερα το κράτος και την πολιτεία να παύσουν να στρουθοκαμηλίζουν. Τα Ε.Ι.Χ. με οδηγό ήδη αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό βραχίονα στήριξης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και απαραίτητο γρανάζι ομαλής λειτουργίας ώστε ο ελληνικός τουρισμός να αξιώνεται ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον.

Καλούμε με κάθε τρόπο την κυβέρνηση και ειδικότερα τα συναρμόδια υπουργεία επιτέλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιλύσουν τα χρόνια προβλήματα των Ε.Ι.Χ. με οδηγό. Αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο συζήτησης, διαβούλευσης και υπομονής και ενώ βρισκόμαστε στο παρά ένα πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, δεν έχουμε άλλη επιλογή πέραν της διαμαρτυρίας και των κινητοποιήσεων διεκδικώντας τα αυτονόητα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024
13/02/2024