Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΜεγάλα προβλήματα δημιούργησε η απεργία των οδηγών πούλμαν στις Βαλεαρίδες

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η απεργία των οδηγών πούλμαν στις Βαλεαρίδες

Η απεργία των οδηγών πούλμαν που έγινε πρόσφατα στις Βαλεαρίδες δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην διακίνηση των τουριστών. Οι εξαγριωμένοι όμως, κυρίως Άγγλοι, τουρίστες δημιούργησαν ακόμα περισσότερα προβλήματα ζητώντας από τους […]

Η απεργία των οδηγών πούλμαν που έγινε πρόσφατα στις Βαλεαρίδες δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην διακίνηση των τουριστών<...>. Οι εξαγριωμένοι όμως, κυρίως Άγγλοι, τουρίστες δημιούργησαν ακόμα περισσότερα προβλήματα ζητώντας από τους τουριστικούς πράκτορες μεγάλες αποζημιώσεις για την αναστάτωση που τους προξένησε η απεργία.

Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εδώ. Οι νομικές αρχές των δύο χωρών, Ισπανίας και Αγγλίας, δεν μπορούν να αποφανθούν ποιος τελικά είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αποζημιώσεις. Οι Άγγλοι τουριστικοί πράκτορες ανακοίνωσαν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να αποζημιώσουν τους πελάτες τους σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και σε περιπτώσεις απρόβλεπτων γεγονότων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι τουρίστες πρέπει να ζητήσουν από αλλού αποζημίωση, π.χ. από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Νομικοί παρατηρητές της Ισπανίας, όμως, ανακοινώνουν ότι η περίπτωση της απεργίας δεν ήταν απρόβλεπτο γεγονός γιατί είχε ανακοινωθεί πέντε μήνες νωρίτερα, άρα οι τουριστικοί πράκτορες το γνώριζαν και έπρεπε να έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους και να έχουν βρει εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι τουρίστες.

Οι Ενώσεις των τουριστικών πρακτόρων της Αγγλίας, ABTA και FTO, ανακοίνωσαν ότι οι αποζημιώσεις είναι θέμα των ασφαλιστικών εταιριών. Από την απεργία που διήρκησε 72 ώρες πολλοί Άγγλοι Tour Operators έχασαν, σύμφωνα με υπολογισμούς, περισσότερα από 1 εκατ. λίρες ο καθένας. Ο Thomson αναγκάστηκε να αλλάξει 12 πτήσεις, να ναυλώσει επιπλέον αεροπλάνα, και να ενοικιάσει 200 αυτοκίνητα. Το μεγαλύτερο όμως αρνητικό σημείο, είναι η κακή φήμη που απόκτησε η περιοχή, και το γνωστό νησί Ibiza, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην την προτιμούν.

Οι πρόσφατες μεγάλες απεργίες στους διάφορους προορισμούς διακοπών έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στις πτήσεις. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο για το πώς οι Άγγλοι δέχονται αυτή την κατάσταση ήταν και οι ανακοινώσεις-συμβουλές σε διάφορες τουριστικές εφημερίδες με οδηγίες για το 'πώς να αντιμετωπίσετε περιπτώσεις καθυστέρησης και με ποιόν τρόπο να είστε προετοιμασμένοι'.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024