Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑπό το Ανώτατο Δικαστήριο εξαρτάται πλέον η βιωσιμότητα του MyTravel

Από το Ανώτατο Δικαστήριο εξαρτάται πλέον η βιωσιμότητα του MyTravel

Ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της Βρετανίας κατέφυγε στα δικαστήρια την Παρασκευή, προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να αποφύγει την ρευστοποίηση του κεφαλαίου του…

Ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της Βρετανίας κατέφυγε στα δικαστήρια την Παρασκευή, προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να<...> αποφύγει την ρευστοποίηση του κεφαλαίου του.

Το ταξιδιωτικό γραφείο MyTravel, το οποίο έχει 7 εκατ. πελάτες το χρόνο και απασχολεί 16.000 άτομα παγκοσμίως, κατάφερε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απώλειες του 2002 και του 2003, αλλά παρόλα αυτά έχει οικονομικές υποχρεώσεις, που αγγίζουν τα 850 εκατ. δολάρια.

Έτσι, λοιπόν, η εταιρία προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο την Παρασκευή, προκειμένου να αποκτήσει την άδεια πραγματοποίησης συνάντησης με τους μετόχους και τους πιστωτές της, για να συμφωνήσουν σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο διευθέτησης, το οποίο θα καταφέρει να δώσει στην εταιρία το αναγκαίο κεφάλαιο κίνησης, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της και την επόμενη χρονιά.

Ο κ. Richard Sheldon, που εκπροσώπησε το MyTravel στο Ανώτατο Δικαστήριο, είπε στον προεδρεύοντα δικαστή ότι “είναι κοινή λογική ότι για να καταφέρει η εταιρία να επιβιώσει στο μέλλον, θα πρέπει να ανασχεδιάσει τον ισολογισμό της.

Το ταξιδιωτικό γραφείο MyTravel αναγκάστηκε να ζητήσει νομική προστασία, αφού οι εγγυητές της εταιρίας αρνήθηκαν κατηγορηματικά να πληρώσουν το χρέος της, το οποίο ανήλθε στα 800 εκατ. δολάρια παίρνοντας ως αντάλλαγμα μερίδιο ιδιοκτησίας 8% στην εταιρία.

Ο κ. Sheldon θέλησε να εξασφαλίσει άδεια να προωθήσει το σχέδιο αναπροσαρμογής του ισολογισμού της εταιρίας, χωρίς να απαιτείται η έγκριση των εγγυητών, σε συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Sheldon είπε στο δικαστήριο ότι το MyTravel “θα μπορέσει να συνεχίσει τις εμπορικές συναλλαγές και να αποφύγει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, με το να ανασχεδιάσει τον ισολογισμό του”.

“Ο ανασχεδιασμός του ισολογισμού είναι απόλυτης ανάγκης προτεραιότητα για την επιβίωση της εταιρίας, και ο μόνος τρόπος να καταφέρει να σημειώσει κέρδη είναι η υλοποίηση αυτού του ανασχεδιασμού”, πρόσθεσε τέλος ο κ. Sheldon.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024