Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλον“Έξυπνος φωτισμός” και “Έξυπνη στάθμευση” σε ξενοδοχεία και αεροδρόμια στη Λάρνακα
Υποδομές

“Έξυπνος φωτισμός” και “Έξυπνη στάθμευση” σε ξενοδοχεία και αεροδρόμια στη Λάρνακα

Ο Δήμος Λάρνακας εφαρμόζει καινοτόμες λύσεις στο αεροδρόμιο και στις τουριστικές επιχειρήσεις, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια, στοχεύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Ο Δήμος Λάρνακας, εντάσσεται πλέον στο χάρτη με τις «έξυπνες πόλεις», μετασχηματίζοντας την αστική του λειτουργία προχωρεί με την υιοθέτηση «έξυπνων», πρακτικών και καινοτόμων λύσεων που στόχο έχουν τη βελτίωση της ζωής των δημοτών, τη προστασία του περιβάλλοντος, την επίλυση καθημερινών και χρόνιων ζητημάτων, την επίτευξη κοινωνικής ευημερίας και της οικονομικής βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων και των κοινοτήτων.

Στα πλαίσια του Ανοικτού Διαγωνισμού που έχει προκηρύξει το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, με τίτλο «Connectivity and Management of the CT SMART CITY PLATFROM», πρόκειται να ενταχθούν στο Δήμο Λάρνακας, οι τρείς ακόλουθες κάθετες λύσεις:

  • Έξυπνος φωτισμός – Φωτιστικά LED (lighting controllers)
  • Έξυπνη Στάθμευση (αισθητήρες για χώρους στάθμευσης οχημάτων – για κάθε χώρο στάθμευσης οχήματος αντιστοιχεί ένας αισθητήρας)
  • Έξυπνη διαχείριση σκυβάλων (κάδους απορριμμάτων μεικτών δημοτικών αποβλήτων με έξυπνες κλειδαριές)(α) Συγκροτήματα και πολυκατοικίες που αποτελούνται από πέραν της μίας μονάδας,(β) Οργανωμένα οικιστικά ή τουριστικά συγκροτήματα με κεντρική διαχείριση, (γ) Κοινόχρηστους χώρους συγκροτημάτων, όπως πανεπιστήμια, μεγάλα εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κλπ (δ) Άλλα μεγάλα εμπορικά υποστατικά (ε) Κάδους απορριμμάτων μεικτών δημοτικών αποβλήτων με αισθητήρες πληρότητας, που να βρίσκονται σε απομακρυσμένες οικιστικές περιοχές.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο Διαγωνισμός αυτός αφορά στη λειτουργία και στη διαχείριση της έξυπνης πλατφόρμας των πόλεων της Κύπρου καθώς και την εγκατάσταση, τη διασύνδεση και τηλειτουργία αισθητήρων. Πιο συγκεκριμένα, αφορά στον εκσυγχρονισμό των πόλεων, μέσω καινοτόμων, βιώσιμων και λειτουργικών λύσεων, που θα προσφέρουν έξυπνες υπηρεσίες στους πολίτες των Δήμων και τις Κοινότητες της Κύπρου.

Η προκήρυξη και οι όροι του Διαγωνισμού βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Συμβάσεων (e-procurement).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 12η Ιανουαρίου 2024.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Η Κύπρος του αύριο».

Το εν λόγω έργο υλοποιείται από το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής με την υποστήριξη της Ένωσης Δήμων Κύπρου ως ο συντονιστής και εκπρόσωπος των Δήμων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024
13/02/2024