Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΑνοίγει με πρωτοφανή αύξηση η εξερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας
Κίνα

Ανοίγει με πρωτοφανή αύξηση η εξερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας

«Ενθαρρύνουμε σθεναρά τους ξενοδόχους σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα τα ακίνητα υψηλής ποιότητας, να αρχίσουν να παίρνουν ξανά στα σοβαρά την κινεζική αγορά προέλευσης», σχολιάζει ο Rikin Wu, διευθύνων σύμβουλος της DidaTravel.

To παγκόσμιο Bedbank DidaTravel που έχει την έδρα του στην Κίνα έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στις διεθνείς πωλήσεις ξενοδοχείων για την κινεζική αγορά εξερχόμενων πηγών από τότε που η χώρα άνοιξε ξανά τα σύνορά της στα διεθνή ταξίδια, σύμφωνα με το silkroadgreek.gr.

Ενώ τα νούμερα δεν έχουν ακόμη ανακάμψει στα επίπεδα του 2019, οι πωλήσεις για τον μήνα Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 600% περίπου σε ετήσια βάση.

Το σύστημα κρατήσεων καταλυμάτων B2B σημειώνει ότι σε κινεζικό νόμισμα (RMB) οι μέσες τιμές διανυκτερεύσεων για την κινεζική αγορά προέλευσης για διεθνή ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά μια άνευ προηγουμένου αύξηση σχεδόν 25% μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, η εταιρεία σημειώνει ότι η υψηλότερη κατηγορία δωματίων ανά τιμή διπλασιάστηκε ως ποσοστό των πωλήσεων μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, δείχνοντας ισχυρότερη ανάκαμψη για τα ακριβότερα ξενοδοχεία.

Ωστόσο, οι επιστρεφόμενες τιμές έναντι μη επιστρέψιμης αξίας ως ποσοστό των πωλήσεών της παραμένουν συνεπείς με τις πρόσφατες τάσεις και δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες, σε περίπου 25% επιστροφές για τον Φεβρουάριο έναντι 37% τον ίδιο μήνα το 2019.

Ο Rikin Wu, διευθύνων σύμβουλος της DidaTravel σχολιάζει: «Ενώ απέχουμε ακόμη από τα επίπεδα του 2019, αυτό είναι ωστόσο μια πολύ ενθαρρυντική αρχή, η ανάκαμψη με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι θα περίμεναν πολλοί. Ενθαρρύνουμε σθεναρά τους ξενοδόχους σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα τα ακίνητα υψηλής ποιότητας, να αρχίσουν να παίρνουν ξανά στα σοβαρά την κινεζική αγορά προέλευσης το συντομότερο δυνατόν, καθώς αυτή είναι μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή σας για να κερδίσετε μερίδιο αγοράς. Μην λάβετε υπόψη μόνο τις καθαρές κρατήσεις αυτή τη στιγμή, σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες που σκέφτονται τις επόμενες διεθνείς διακοπές τους – αυτό δεν είναι ζήτημα αν, αλλά πότε και πού».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024