Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια – Αποφασίστηκαν τα νέα μέτρα
Μεταφορές

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια – Αποφασίστηκαν τα νέα μέτρα

Μετά το ατύχημα, μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση, στα 80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς και στα 100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Φρένο έχει μπει στα μέσα σταθερής τροχιάς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους. Μετά από 3 εβδομάδες, στις 22 Μαρτίου ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού, ενώ χθες Δευτέρα συνεδρίασε το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων για τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων.

Τελικώς, αποφασίστηκε οι αμαξοστοιχίες να κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα, ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν, σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής.

Επιπλέον, σε όλα τα δρομολόγια θα υπάρχουν αυστηρά, δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας συνοδός, ενώ ο αριθμός των σταθμαρχών αυξάνεται στους δύο.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, οι ραδιοεπικοινωνίες και ο φωτισμός στις σήραγγες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου αλλά και στο πεδίο με σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και θα συμμετέχουν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση, στα 80 χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς και στα 100 χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Παράλληλα η Hellenic Train θα εγκαταστήσει καταγραφικό στις αμαξοστοιχίες με δυνατότητα καταγραφής επικοινωνιών καμπίνας μεταξύ των μηχανοδηγών και του προσωπικού κυκλοφορίας του ΟΣΕ (σταθμάρχες, ρυθμιστές κυκλοφορίας και τηλεδιοικητές).

Ενώ τέλος, αναβαθμίζονται οι υποδομές με ολοκλήρωση των έργων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης του κύριου άξονα ενώ άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάταξη και συντήρηση των σηράγγων.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024