Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΔιαδικτυακός τουριστικός οδηγός για smart phones κατά μήκος της Εγνατίας Οδού
Τεχνολογία

Διαδικτυακός τουριστικός οδηγός για smart phones κατά μήκος της Εγνατίας Οδού

Συνεργασία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, Εγνατίας Οδού και Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) για τη δημιουργία διαδικτυακού τουριστικού οδηγού.

Ένας ηλεκτρονικός οδηγός για έξυπνα τηλέφωνα, μέσω του οποίου θα παρέχονται πληροφορίες τουριστικού ενδιαφέροντος σε όσους κινούνται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, θα τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του 2015. Πρόκειται για την διαδικτυακή εφαρμογή, με την ονομασία Mobile Egnatia που ανέλαβαν να αναπτύξουν από κοινού το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ), η Εγνατία Οδός και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ). Όπως τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Ορφανός, κατά τη διάρκεια υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, “αυτός που θα διέρχεται από την Εγνατία Οδό θα έχει την δυνατότητα, μέσω της καινοτόμου εφαρμογής, να επιλέγει τους επόμενους σταθμούς του, όπως είναι ξενοδοχεία, αρχαιολογικοί χώροι, εστιατόρια, νοσοκομεία”. Επιπλέον, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε πως στόχος της διαδικτυακής υποδομής πληροφοριών είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θράκη, να αποκτήσουν ουσιαστική σύνδεση, μέσω της οποίας θα καταγράφονται οι επιλογές των πολιτών. “Επιδίωξή μας είναι η Εγνατία Οδός να μετατραπεί σε άξονα πολιτισμού, στον οποίο θα αποτυπώνονται όλες τις τουριστικές δράσεις. Η Ελλάδα διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό για να πρωτοπορεί και αυτό θα αναδειχθεί από τη συγκεκριμένη διαδικασία”, δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Σύγκλιση σε επίπεδο τεχνολογιών, υποδομών και εθνικών πόρων
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, κ. Πάρις Σαββαΐδης, δήλωσε πως το mobile egnatia θα λειτουργεί μέσω της καινοτόμου συστήματος της Γεωπύλης και θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε αυτή, τόσο για τους φορείς, όσο και για τους χρήστες του άξονα της Εγνατίας. “Όποιος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να συνδέεται με το σύστημα για να λαμβάνει πληροφορίες. Επίσης, η εφαρμογή χρησιμοποιείται από όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο από τους τουρίστες”, τόνισε ο κ. Σαββαΐδης. Με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΑΖΚ, κ. Δημήτρης Λακασάς έκανε λόγο για σύγκλιση σε επίπεδο τεχνολογιών, υποδομών και εθνικών πόρων. “Πέραν της αναπτυξιακής διάθεσης, υπάρχει και η εθνική διάσταση, διότι μπορούμε να αναδείξουμε τα πολιτισμικά και τουριστικά στοιχεία που υπάρχουν κατά μήκος του βορειοελλαδικού άξονα”, επισήμανε ο κ. Λακασάς και πρόσθεσε πως η Ελλάδα αλλάζει πλέον εποχή. “Η χώρα δεν έχει σχέση με την εικόνα που είχε το 2011 και στόχος είναι με αυτές τις δράσεις, να μπούμε στην εποχή της ελληνικής καινοτομίας. Την επόμενη τριετία, μπορούμε να πάμε σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, με όχημα την καινοτομία, κάνοντας χρήση των νέων εργαλείων που δίνει η τεχνολογία, έτσι ώστε η ανεργία μέχρι το τέλος του 2018, να μειωθεί κάτω από το 15%”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΖΚ.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023