Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΔιεθνές Συνέδριο για τον Δημιουργικό Τουρισμό στην Έδεσσα και Ορεινή Πέλλα
Συνέδριο

Διεθνές Συνέδριο για τον Δημιουργικό Τουρισμό στην Έδεσσα και Ορεινή Πέλλα

Στην Πέλλα διοργανώνεται διήμερο συνέδριο για το Δημιουργικό Τουρισμό, με εργαστήρια και εισηγήσεις από εγχώριους και διεθνείς ειδικούς. Υπό την αιγίδα του προγράμματος ENERDECA, το υβριδικό συνέδριο εστιάζει στη βελτίωση των φιλοξενιακών ικανοτήτων και στην προώθηση τοπικών κοινωνιών.

Την Τρίτη και Τετάρτη διοργανώνεται στην Πέλλα και συγκεκριμένα στα Λουτρά Πόζαρ, στο Λουτράκι και στην Έδεσσα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο με σημαντικές εισηγήσεις και εργαστήρια με παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με θέμα τον Δημιουργικό Τουρισμό ή Creative Tourism. Δημιουργικός Τουρισμός σημαίνει αξιομνημόνευτες εμπειρίες στους επισκέπτες με οφέλη που γυρνούν στην τοπικές κοινωνίες υποδοχής. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος ENERDECA η Αναπτυξιακή Εταιρία Ν. Πέλλας.

Το συνέδριο είναι ανοικτό, υβριδικό και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι για να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην φιλοξενία και τηνδημιουργία εμπειριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο συμμετέχουν 14 Ελληνικές Αναπτυξιακές εταιρίες, 2 Πορτογαλικές, 1 Κυπριακή και 1 Λιθουανική, με επικεφαλή τον συντονιστή του προγράμματος την Αναπτυξιακή Εταιρία Καβάλας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν και να συνεργαστούν σε τοπικό, εθνικό ή διακρατικό επίπεδο με άλλους ενδιαφερόμενους. Ενδεικτικές δράσεις δημιουργικού τουρισμού είναι:

  • Συμμετοχικά εργαστήρια Τέχνης (π.χ. Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Σχεδίου και απεικόνισης),
  • Εργαστήρια και Εκδηλώσεις Αφήγησης μύθων και ιστοριών, Εργαστήρια παραδοσιακής τέχνης (π.χ.
  • Κεραμική, Υφαντουργία, Μεταλλοτεχνία κ.α),
  • Γαστρονομικά εργαστήρια και μαθήματα,
  • Εργαστήρια Φωτογραφίας, Βίντεο, Ψηφιακών Τεχνών, Φεστιβάλ Τέχνης ή παράδοσης,
  • Καλλιτεχνικές κατοικίες (residencies),
  • Ερμηνευτικές ξεναγήσεις με αλληλεπιδραστικό διάλογο,
  • Εργαστήρια αρχαίων παραδόσεων με ενεργή συμμετοχή.

Στο συνέδριο μεταξύ άλλων παρουσιάζονται οι ενδιαφέρουσες εργασίες της Δρ. Nancy Duxbury ερευνήτριας και συντονίστριας του ερευνητικού προγράμματος Cities, Cultures and Architecture [Πόλεις, πολιτισμοί και αρχιτεκτονική] στο Centre for Social Studies [CES, Κέντρο Κοινωνικών Επιστημών] του Πανεπιστημίου της Κοΐμπρα της Πορτογαλίας εξετάζοντας μεταξύ άλλων, τον ρόλο του πολιτισμού στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη, στην πολιτιστική χαρτογράφηση και στον δημιουργικό τουρισμό.

Επίσης, παρουσιάζεται η εργασία του Δρ. Ευάγγελου Κυριακού, ειδικού διαχείρισης προορισμών για τον αναγκαίο συσχετισμό με τον προορισμό με την παρουσίαση “Δημιουργικός Τουρισμός, Δημιουργικός Προορισμός … EdessaCityCard ένα Δημιουργικό Δίκτυο. Διαχείριση & Προώθηση Προορισμών σε Τοπικό Επίπεδο”.

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Έδεσσας & της Ορεινής Πέλλας, στα Λουτρά Πόζαρ και συγκεκριμένα στο Λουτράκι Αλμωπίας. Παράλληλα θα υπάρχει η ευκαιρία οικοξεναγήσεων στους Δρόμους του Νερού και η επιδεικτική εφαρμογή στην πράξη όσων χρειάζεται να υποστηρίζει ένας προορισμός. Η πρόσκληση είναι ανοικτή στους ενδιαφερόμενους ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και εξ’αποστάσεως παρακολούθησης. Η ελληνική ενδοχώρα μπορεί να συμβάλλει σημαντικά με δημιουργικές προτάσεις 365 ημερών για την συνολική προστιθέμενη αξία για κάθε επιμέρους προορισμό στην κατεύθυνση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και διαχείρισης του Ελληνικού Τουρισμού μέσα από συνέργειες δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Σημειώνουμε ότι η Έδεσσα, η Αλμωπία και η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για οργανωμένες επισκέψεις μονοήμερης, 3ήμερης ή 5ήμερης διάρκειας για οικογένειες και μικρές ομάδες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024