Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΓιατί το 35% – 40% των Γάλλων δεν θα πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι
Έρευνες

Γιατί το 35% – 40% των Γάλλων δεν θα πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι

Το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν ελεύθερο χρόνο αυξάνεται, αλλά μειώνεται εκείνων που πάνε διακοπές. Ενώ οι δημοσκοπήσεις υπογραμμίζουν επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους, ο πραγματικός λόγος που αναφέρεται συχνότερα παραμένει, μακράν, η έλλειψη χρημάτων, σε ποσοστό 44%.

Μεταξύ του 35% και του 40% των Γάλλων δεν σκοπεύουν να φύγουν για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του IFOP για το Paris Première και του CSA για το Cofidis, που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα. Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί κατά 14 μονάδες σε σύγκριση με το 2022, σύμφωνα με το πρώτο ινστιτούτο, και 3 μονάδες, σύμφωνα με το δεύτερο. Ενώ ορισμένοι ερωτηθέντες προβάλλουν επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους, το σημαντικό είναι ότι ο λόγος που αναφέρεται συχνότερα είναι και μάλιστα με μεγάλη διαφορά η έλλειψη των χρημάτων, που φτάνει σε ποσοστό το 44%.

Από την άλλη πλευρά, όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στα ύψη και επεκτείνεται σχεδόν σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι Γάλλοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμα και στην αγορά φαρμάκων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία (88%) των Γάλλων δεν θα είχε αντίρρηση να στραφεί σε φάρμακα ισοδύναμης ποιότητας εγκαταλείποντας τις μεγάλες μάρκες εάν είναι σε χαμηλότερες τιμές.

Χθεσινό δημοσιεύμα τονίζει ότι το 55% των Γάλλων θα περάσουν το καλοκαίρι τους στη Γαλλία και όχι στο εξωτερικό. Είναι φέτος μια ευκαιρία τονίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους εξερευνώντας τη Γαλλία αφού το 59% των Γάλλων θεωρεί ότι το σημαντικότερο στις διακοπές είναι η χαλάρωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024