Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΓιορτή τοπικών προϊόντων στη Σητεία το Σεπτέμβριο
Φεστιβάλ

Γιορτή τοπικών προϊόντων στη Σητεία το Σεπτέμβριο

Το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο 'Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες' θα λάβει χώρα στην πόλη της Σητείας από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας ΑΑΕ ΟΤΑ και το ΤΕΙ Κρήτης (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας) διοργανώνει το 2ο φεστιβάλ στο πλαίσιο του έργου “Τόπων Ευφορία – Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας “Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013”. Το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο: “Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες” θα λάβει χώρα στην πόλη της Σητείας από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2013.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των χαρακτηριστικών διατροφικών προϊόντων του Δήμου Σητείας και των συνεργαζομένων στο πρόγραμμα περιοχών δηλαδή του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει έκθεση και γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων της Σητείας και των συνεργαζόμενων περιοχών και άλλες εκδηλώσεις όπως Ημερίδα για την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά με ειδικούς του Marketing από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, επιδείξεις παραγωγής προϊόντων ευεξίας, διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά κ.ά.

Επίδειξη κρητικής κουζίνας θα γίνει από τους γνωστούς σεφ Ντίνα Νικολάου και Αλέξανδρο Παπανδρέου με δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στην σύγχρονη μαγειρική. Με τον σεφ Γ. Μπαξεβάνη τα παιδιά θα γνωρίσουν την μαγεία της γαστρονομίας και θα δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες συνδυάζοντας τοπικές γεύσεις.    

Ακόμη, ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας, σε συνεργασία με το καθημερινό news magazine Nez.gr προχωρούν στη διενέργεια ενός μεγάλου διαγωνισμού με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων της Σητείας, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του φεστιβάλ. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα του nez.gr, θα μπουν στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα 3ήμερο στην Σητεία από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2013. Το δώρο περιλαμβάνει δωρεάν αεροπορική μεταφορά για 2 άτομα από Αθήνα προς Σητεία με επιστροφή, δωρεάν διατροφή στα παραδοσιακά “ρακάδικα” της πόλης και δωρεάν διαμονή στη Σητεία κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων.

Οι τυχεροί νικητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου, όπως στην έκθεση και στις γευσιγνωσίες των τοπικών προϊόντων της Σητείας και των συνεργαζόμενων περιοχών: του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας της πόλης με ειδικές τιμές και μοναδικά κεράσματα στους επισκέπτες.

Το φεστιβάλ “Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες” πραγματοποιείται για 2η χρονιά στην πόλη και θέτει τις βάσεις για την ανάδειξη της Σητείας ως γαστρονομικού προορισμού για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή την μεγάλη γιορτή των σητειακών προϊόντων με αρώματα, γεύσεις, μουσικούς και χορούς να πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία της πόλης. Η Σητεία ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια να κατακτήσει τη θέση που της ανήκει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και τις διεθνείς αγορές τροφίμων και ποτών. Εκπρόσωποι των ΜΜΕ και των ειδικών εντύπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρευρίσκονται για να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024