Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Αθήνα επικρατέστερη για το Ευρωμπάσκετ του 2015
Αθλητικός τουρισμός

Η Αθήνα επικρατέστερη για το Ευρωμπάσκετ του 2015

Η διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2015 έχει ανατεθεί στην Ουκρανία από τη FIBA, όμως οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη καθυστέρηση στη δημιουργία τριών νέων σταδίων, ανάγκασαν την Ομοσπονδία να αναζητήσει σε άλλες χώρες τη λύση. Έχουν περάσει 20 χρόνια από την τελευταία διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στην Ελλάδα, το 1995.

Η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη επιλογή της FIBA για την ανάθεση της διεξαγωγής ενός ομίλου και της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ του 2015. Η διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2015 έχει ανατεθεί στην Ουκρανία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA), όμως οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη καθυστέρηση στη δημιουργία τριών νέων σταδίων, ανάγκασαν την Ομοσπονδία να αναζητήσει σε άλλες χώρες τη λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Αθήνα, λόγω της ύπαρξης του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ και του Ελληνικού, αλλά και της ξενοδοχειακής υποδομής που διαθέτει, είναι η πρώτη επιλογή της FIBA για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, όπως εκφράστηκε και επισήμως σε σχετική σύσκεψη των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών στο Μόναχο. Η ελληνική πλευρά αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα θετική διάθεση την πρόταση, που θα προσφέρει στη χώρα μια από τις καλύτερες τουριστικές διαφημίσεις, μέσω του αθλητισμού.

Η FIBA αναγκάζεται, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών της Ουκρανίας, να μην αναθέσει όλη τη διοργάνωση του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε μια άλλη χώρα, αλλά για πρώτη φορά να μοιράσει τη διεξαγωγή των ομίλων της. Η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία θα αναλάβουν τη φιλοξενία διοργάνωσης τριών ομίλων, η τέταρτη χώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ για τους αυτονόητους λόγους της διατήρησης ουδέτερης έδρας, οι εθνικές ομάδες θα παίξουν εκτός των χωρών τους για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ. Η συνέχεια και η κατάληξη της διοργάνωσης θα γίνει στην Αθήνα, με τις τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να συγκροτούν τη φάση των 12 και να διεκδικούν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά, στα ημιτελικά και στην κατάκτηση των τριών μεταλλίων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024