Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΙσλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο Sundhnúkagígar, λειτουργεί το Αεροδρόμιο Keflavík
Προορισμός

Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο Sundhnúkagígar, λειτουργεί το Αεροδρόμιο Keflavík

Sundhnukagigar
Sundhnukagigar

Χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν ήδη από την κοντινή πόλη Grindavik.

Μετά από εβδομάδες δραστηριότητας, το ηφαίστειο Sundhnúkagígar εξερράγη στη νοτιοδυτική Ισλανδία θέτοντας τα αεροπορικά ταξίδια σε επιφυλακή.

Το ηφαίστειο βρίσκεται σε έντονη σεισμική δραστηριότητα τους τελευταίους δύο μήνες. Δεν αναμένεται να επιφέρει το ίδιο επίπεδο αναστάτωσης όπως το 2010, αλλά οι ταξιδιώτες έχουν λάβει συμβουλές να ελέγχουν για ενημερώσεις των πτήσεών τους τις επόμενες ημέρες.

Τα ηφαιστειακά σύννεφα είναι ορατά από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, η οποία απέχει περίπου 42 χιλιόμετρα. Η πόλη κινδυνεύει από τοξική ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω των αερίων που εκκλήθηκαν –και εξακολουθούν να εκλύονται- από την ηφαιστειακή έκρηξη, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Επίσης, το γεωθερμικό σπα Blue Lagoon, το οποίο μόλις είχε άνοιξε, έκλεισε ξανά. Το θέρετρο θα παραμείνει κλειστό έως τις 28 Δεκεμβρίου, οπότε και η κατάτασταση θα επενεξεταστεί. Στο μεταξύ θα ειδοποιηθούν όλοι όσοι έχουν κάνει κρατήσεις τις επόμενες μέρες.

Blue Lagoon

Η Πολιτική Άμυνα είπε ότι η έκρηξη συνέβη αρκετά γρήγορα και είναι “ένα αρκετά μεγάλο γεγονός”. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει διακοπή πτήσης, ανάρτησε στο X ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας, Bjarni Benediktsson, λέγοντας ότι “οι διεθνείς διάδρομοι πτήσεων παραμένουν ανοιχτοί”.

Επί του παρόντος, δεν έχουν επηρεαστεί οι πτήσεις από /προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavík.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010, το ηφαίστειο Eyjafjallajokull εξερράγη δημιουργώντας τεράστια σύννεφα τέφρας και προκαλώντας τεράστιες διακοπές πτήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024