Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑθ. Ορφανίδης: Η Κύπρος δε θα μείνει ανεπηρέαστη από τη διεθνή κρίση
Κυκλοφόρησε η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του ΣΤΕΚ "Τουριστική Επιχειρηματική"

Αθ. Ορφανίδης: Η Κύπρος δε θα μείνει ανεπηρέαστη από τη διεθνή κρίση

Με στόχο την υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων στα του κυπριακού τουρισμού σε σχέση και με την επίδραση που θα έχει η διεθνής οικονομική κρίση στην κυπριακή οικονομία γενικότερα, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του…

Με στόχο την υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων στα του κυπριακού τουρισμού σε σχέση και με την<...> επίδραση που θα έχει η διεθνής οικονομική κρίση στην κυπριακή οικονομία γενικότερα, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού του ΣΤΕΚ, “Τουριστική Επιχειρηματική”. Το τεύχος χαιρετίζουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΤ, κ.Πάνος Εγγλέζος και προλογίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΤΕΚ, `Ακης Βαβλίτης.

Ένα από τα κύρια και πλέον ενδιαφέροντα θέματα που δημοσιεύονται στο αναβαθμισμένο τεύχος της έκδοσης είναι και η συνέντευξη του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Αθανάσιου Ορφανίδη, ο οποίος απαντά σε ερωτήματα όπως:
– Πώς η Κύπρος επηρεάζεται από την κρίση η οποία πλήττει το διεθνές οικονομικό περιβάλλον,
– Γιατί οι κυπριακές τράπεζες δεν προχωρούν σε μειώσεις των επιτοκίων,
– Γιατί η Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέπει χαλάρωση στο θέμα της ρευστότητας των τραπεζών.

Ενδεικτική της σημασίας της συνέντευξης του Αθανάσιου Ορφανίδη είναι και η δήλωσή του ότι: “Εξ’αιτίας της κρίσης, η επιβράδυνση της κυπριακής οικονομίας θα είναι ενδεχόμενα πιο έντονη με αποτέλεσμα να χρειαστούν συγκεκριμένα μέτρα για αποφυγή παρατεταμένης ύφεσης. Τα αντικυκλικά, μακροοικονομικά, διαρθρωτικά και κοινωνικά μέτρα που θα παρθούν πρέπει να στοχεύουν στην έξοδο από την πιθανή ύφεση, στη σμίκρυνση των μακροοικονομικών ανισορροπιών, στην στήριξη της απασχόλησης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων και, τέλος, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας. Για να πετύχουν όμως αυτά τα μέτρα πρέπει ασφαλώς να είναι κατάλληλα σχεδιασμένα ούτως ώστε, να ανοίγουν τις προοπτικές για σωστή εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου και να οδηγούν στην παραγωγική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της κυπριακής οικονομίας. Θέλω να ελπίζω πως η σημερινή κρίση θα αποτελέσει την αφορμή για μια νέα εκσυγχρονιστική αφετηρία και μια νέα διατηρήσιμη ανοδική πορεία του βιοτικού επιπέδου στη χώρα μας”.

Στην έκδοση ευρεία αναφορά γίνεται στο Παγκύπριο Τουριστικό Φόρουμ, το οποίο διοργάνωσε πρόσφατα ο ΣΤΕΚ σε συνεργασία με την ΟΕΒ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτιμήσεις αναλυτών για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τη Βρετανία προς τους μεσογειακούς προορισμούς. Σύμφωνα με τις στατιστικές, 4 στους 10 Βρετανούς σκέφτονται να μειώσουν περαιτέρω τις διακοπές τους για το 2009.

Αφιέρωμα γίνεται και στα έργα για τη Μαρίνα Λεμεσού, αλλά και γενικότερα για τη Λεμεσό, ως σύγχρονος κοσμοπολίτικος προορισμός όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει άνετες διακοπές σε συνδυασμό με συμπληρωματικές εμπλουτιστικές δραστηριότητες όπως τις Διαδρομές του Κρασιού, τις επισκέψεις σε Βυζαντινές εκκλησίες αλλά και τις διευκολύνσεις που προσφέρονται για τους λάτρεις του αθλήματος της ποδηλασίας και άλλων αθλημάτων.

Ένα από τα θέματα που ξεχωρίζουν στην έκδοση της “Τουριστικής Επιχειρηματικής” είναι και η παράθεση δηλώσεων εξεχουσών προσωπικοτήτων της Λεμεσού από τον κόσμο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, που εξηγούν γιατί το Συνεδριακό Κέντρο θα πρέπει να ανεγερθεί στην συμπρωτεύουσα. Τέλος, τα μελανά στίγματα του τουριστικού προϊόντος παρουσιάζονται μέσα από μια έρευνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι της Κύπρου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024