Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΠάφος 2024: Στρατηγική ανάπτυξης και ψηφιακής μετάβασης στον τουρισμό
Προορισμοί

Πάφος 2024: Στρατηγική ανάπτυξης και ψηφιακής μετάβασης στον τουρισμό

Η Πάφος ενισχύει τον τουρισμό της για το 2024, με έμφαση σε αναβάθμιση, ψηφιοποίηση και διεθνή προώθηση, ενώ σχεδιάζει συνεργασίες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

Από τις αρχές του 2024, η Πάφος ενισχύει τον τουριστικό της προϋπολογισμό στις ευρωπαϊκές αγορές. Στοχεύοντας να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στη Βρετανία και να εδραιωθεί σε κεντρικές και βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, οι τοπικοί φορείς έχουν ήδη ετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης για το τουριστικό 2024. Το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και στην υλοποίηση νέων μορφών τουριστικής εξειδίκευσης.

Στο σχέδιο δράσης της επαρχίας δίνεται έμφαση στην αναβάθμιση του προϊόντος και της προσφερόμενης εμπειρίας, στην ψηφιοποίηση της πληροφόρησης, και στη χρήση νέων τεχνολογιών. Επίσης, προωθείται εντατικά ο προορισμός εντός και εκτός Κύπρου. Οι φορείς της επαρχίας αποφάσισαν την αναβάθμιση παραλιών και την εξωραϊσμό τοπικών κοινοτήτων, τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος για την ανάδειξη του μύθου της Αφροδίτης, και την αξιολόγηση της προσβασιμότητας του προορισμού. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν για χρηματοδοτικά προγράμματα προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και ολοκλήρωσαν την ψηφιακή εκστρατεία προώθησης σε 8 χώρες με δαπάνη 200.000 ευρώ.

Αποφασίστηκε η έναρξη νέου κύκλου επαφών και συναντήσεων με αρμόδια υπουργεία και φορείς για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, εστιασμένων κυρίως στην προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου, την ψηφιακή μετάβαση, τις δημόσιες συγκοινωνίες, την ασφάλεια των λουόμενων, την εγκατάλειψη της υπαίθρου και άλλα. Μέσα στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένονται επίσης συναντήσεις με συμπλέγματα και κοινότητες για τη δημιουργία στενότερων συνεργασιών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024