Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣκιάθος: Στα «σκαριά» η ταινία για την αναβίωση του αγιορείτικου τυπικού το Πάσχα
Προορισμοί

Σκιάθος: Στα «σκαριά» η ταινία για την αναβίωση του αγιορείτικου τυπικού το Πάσχα

Πρωταγωνιστές της ταινίας, οι άνθρωποι της Σκιάθου, που μεταφέρουν τη βιωματική τους εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο εθιμοτυπικό του Επιταφίου.

Ενόψει του Πάσχα, μεγάλα έθιμα αναβιώνουν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Για παράδειγμα η Σκιάθος είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα στην οποία τηρείται το αγιορείτικο τυπικό, όσον αφορά στην ακολουθία του Επιταφίου.

Για να αναδειχθεί το εν λόγω εθιμοτυπικό και εκτός των ελληνικών συνόρων, ο Δήμος Σκιάθου, μέσα από τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας, προχώρησε στην παραγωγή της ταινίας “Όλην Εκείνην την Αχόρταστον Μαγείαν”, για την κινηματογράφηση  όλου του τυπικού, από́ τον στολισμό́ των Επιταφιών την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι το πρωί́ του Μεγάλου Σαββάτου.

Πρωταγωνιστές της ταινίας, οι άνθρωποι της Σκιάθου, που μεταφέρουν, μέσα από τις περιγραφές τους, τη βιωματική τους εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο εθιμοτυπικό. Πρόκειται για μια ταινία που διασώζει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του μοναδικού αυτού εθιμοτυπικού.

Σημειώνεται ότι η ταινία θα συμπεριληφθεί σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ ντοκιμαντέρ σε όλο τον κόσμο, με αφετηρία το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023