Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΣταθερά ανοδική η τάση των προκρατήσεων από την ολλανδική αγορά
Εκθέσεις

Σταθερά ανοδική η τάση των προκρατήσεων από την ολλανδική αγορά

Σημειώνεται ότι το γενικότερο ενδιαφέρον των Ολλανδών για ταξίδια δείχνει να μην έχει επηρεαστεί, μέχρι στιγμής, από το φαινόμενο του κορονοϊού, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες περιόδους.

Το υψηλό ενδιαφέρον του ολλανδικού κοινού για τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού και ιδιαίτερα για τις πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρει η Ελλάδα, καταγράφηκε στη διάρκεια της σημαντικότερης έκθεσης εναλλακτικού τουρισμού στην ολλανδική αγορά “Fiets en Wandelbeurs“, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη από τις 28 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 60 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Κυθήρων και Αντικυθήρων και τουριστική επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών είχε πολλαπλές επαφές με την τοπική τουριστική αγορά, η οποία διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα, με τις προκρατήσεις να παρουσιάζουν σταθερά ανοδική τάση. Ακόμα, ο ΕΟΤ παρείχε πληροφορίες για περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, το κλίμα και τις δυνατότητες μετακίνησης εντός της χώρας, ενώ μεγάλο μέρος των επισκεπτών της έκθεσης αναζήτησε προτάσεις με χαρακτηριστικές δραστηριότητες, τόσο στους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, όσο και σε λιγότερο προβεβλημένα νησιά και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.


Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κα Ελένη Σκαρβέλη, με τον δημοσιογράφο Paul van Bodengraven (αριστερά) και τον φωτογράφο Marco Barten, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ολλανδικού οδηγού για τις περιπατητικές διαδρομές στη Χαλκιδική.

Εξάλλου, σε συνεργασία με τον Ολλανδό δημοσιογράφο της ειδικής περιπατητικής πλατφόρμας Οp pad met.nl, Paul van Bodengraven, παρουσιάστηκαν στο ελληνικό περίπτερο οι περιπατητικές διαδρομές στη Χαλκιδική και ο αφιερωμένος στην ίδια περιοχή πεζοπορικός οδηγός των εκδόσεων “One Day Walks“, οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει επίσης αντίστοιχους οδηγούς για τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τη Σάμο.

Στη 16η διοργάνωση της έκθεσης “Fiets en Wandelbeurs” και στις δύο παράλληλες εκθέσεις για το ποδηλατικό τουρισμό στον ίδιο χώρο “E-bike Experience” και “Bike Motion BeNeLux” συμμετείχαν 160 εκθέτες, ενώ τις επισκέφθηκαν περισσότερα από 41.000 άτομα. Οι επισκέπτες ήταν στην πλειοψηφία απόφοιτοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ηλικίας άνω των 40 ετών, που σε μεγάλο ποσοστό ταξιδεύουν τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, κυρίως εκτός Ολλανδίας, επιλέγοντας συνήθως προορισμούς με περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές.

Σημειώνεται ότι το γενικότερο ενδιαφέρον των Ολλανδών για ταξίδια δείχνει να μην έχει επηρεαστεί, μέχρι στιγμής, από το φαινόμενο του κορονοϊού, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες περιόδους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023