Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΒ. Κικίλιας: 'Η ασφάλεια στην Αθήνα φέρνει επενδύσεις και αποτελεί προτεραιότητά μας'
City break

Β. Κικίλιας: 'Η ασφάλεια στην Αθήνα φέρνει επενδύσεις και αποτελεί προτεραιότητά μας'

Το city break είναι, για τον υπουργό Τουρισμού ο στόχος: 'η δυνατότητα δηλαδή που θέλουμε να έχουν τα ξενοδοχεία μας, τα καταλύματά μας να φέρνουν κόσμο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου'.

“Ένα μεγάλο κομμάτι της ανάπτυξης αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ξενοδοχειακές επενδύσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές. Χαίρομαι και υποστηρίζω τις επενδύσεις που γίνονται πέριξ της Ομόνοιας, σε μία υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας. Αυτό σημαίνει νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν οικονομική κίνηση, θα φέρουν ταξιδιώτες και συνάλλαγμα, θα αυξήσουν την απασχόληση και θα φωτίσουν το κέντρο της πόλης αποτρέποντας την εγκληματικότητα”, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

“Η παράνομη μετανάστευση είναι πρόβλημα. Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης πληγώνει την πρωτεύουσα. Οι παράτυποι μετανάστες δεν έχουν να κάνουν με τους πρόσφυγες που φεύγουν από μία εμπόλεμη ζώνη και σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες πρέπει να περιθάλψουμε και φυσικά θα το κάνουμε.

Οι συμφωνίες με Πακιστάν και Μπαγκλαντές είναι το βήμα νούμερο3. Το βήμα νούμερο1 θα πρέπει να είναι εάν έχουμε κάνει όλα αυτά τα οποία πρέπει απέναντι στους πολίτες μας, προκειμένου το κέντρο της Αθήνας, οι υποβαθμισμένες περιοχές, εκεί που υπάρχει μικροεγκληματικότητα, εκεί που δεν υπάρχει έλεγχος, να έρθει σε ένα επίπεδο το αίσθημα ασφάλειας που αναλογεί στον Έλληνα πολίτη.

Και μετά, να δούμε τι λείπει από το εργατικό προσωπικό και να δούμε πώς μπορούμε να καλύψουμε κάποιες συγκεκριμένες χειρωνακτικές εργασίες που έχουν πάψει να κάνουν οι Έλληνες. Αυτή η πολιτική συμφωνία είναι πάρα πολύ σημαντική, μόνο όταν έχει ρυθμιστεί η ασφάλεια που φέρνει επενδύσεις και αποτελεί προτεραιότητά μας“.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το city break είναι ο στόχος: “η δυνατότητα δηλαδή που θέλουμε να έχουν τα ξενοδοχεία μας, τα καταλύματά μας να φέρνουν κόσμο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Να τον φιλοξενούμε εδώ, να αφήνει το συνάλλαγμά του, να τρώει στα εστιατόριά μας, να πίνει ένα ποτό, να αγοράζει ένα ρούχο ή ένα σουβενίρ της πατρίδας μας, να αγοράζει κάτι από την πρωτογενή παραγωγή.

Όλη αυτήν τη βιομηχανία, η οποία στηρίζει την ελληνική κοινωνία δεν τη βοηθάμε, αν πρώτα δεν έχουμε λύσει ένα βασικό κομμάτι το οποίο ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την πρωτεύουσα: το ζήτημα της μικροεγκληματικότητας. Το συζήτησα χθες με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ανταποκρίθηκε. Δεσμεύθηκε για 50% αύξηση των πρόσθετων αστυνομικών στα αεροδρόμιά μας, στις brand τουριστικές περιοχές και στην Αθήνα.

Η Κυβέρνησή μας έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα. Χρειάζεται κι άλλο. Που σημαίνει ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η νόμιμη εργασία είναι κινητήριος δύναμη, είναι κομμάτι της δημιουργίας και πρέπει να δώσει την δυνατότητα σε όλους να μπορούν να εργαστούν. Και βεβαίως, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άλλες χώρες οι οποίες κάνουν συμφωνίες με οικονομικές βίζες περιορισμένου χρόνου, προκειμένου να μπορέσουν να έχουν εργάτες στην πρωτογενή παραγωγή ή καθαριστές ή να έχουν προσωπικό σε κάποια επαγγέλματα για κάποιους μήνες του χρόνου. Αλλά, επαναλαμβάνω, για να μπορέσει αυτό να υποστηριχθεί από την ελληνική κοινωνία, πρέπει πρώτα να δει σημαντικές πολιτικές δράσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό και το προσφυγικό. Το βλέπω αυτό στα νησιά μας, είναι εμφανές. Πρέπει να φανεί και στην πρωτεύουσα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024