Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΛήγει η περίοδος προστασίας των τοπωνυμίων στο .travel
Σε αλλαγή πολιτικής προχωρά το .travel

Λήγει η περίοδος προστασίας των τοπωνυμίων στο .travel

Σε ορισμένες εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές στην πολιτική που διέπει το .travel προχώρησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Travel Partnership Corporation (TTPC) που δημιουργήθηκε από περισσότερους από 120 διεθνείς φορείς τουρισμού για να επιβλέπει την διαδικασία καταχώρησης ονομάτων σε κατάληξη .travel και να θέτει τους κανόνες λειτουργίας του…

Σε ορισμένες εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές στην πολιτική που διέπει το .travel προχώρησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Travel Partnership Corporation (TTPC) που δημιουργήθηκε από περισσότερους από 120 διεθνείς φορείς τουρισμού για να επιβλέπει την διαδικασία καταχώρησης ονομάτων σε κατάληξη .travel<...> και να θέτει τους κανόνες λειτουργίας του.

Οι αλλαγές αυτές που θα τεθούν σε ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου 2007 αφορούν την απελευθέρωση όλων των τοπωνυμίων, των ονομάτων προορισμών και των γενικών ονομάτων της τουριστικής βιομηχανίας που τελούσαν αρχικά υπό καθεστώς πλήρους προστασίας και στη συνέχεια υπό καθεστώς μερικής προστασίας δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους οργανισμούς τουρισμού να έχουν προτεραιότητα στην κατοχύρωση και αγορά των ονομάτων τους.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται στην προσπάθεια για βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας καταχώρησης ονομάτων σε κατάληξη .travel ώστε να δοθεί η ευκαιρία στις επιχειρήσεις του τουρισμού που μπορούν να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι ενός ονόματος προορισμού να μπορούν να το αποκτήσουν άμεσα. Τις λεπτομέρειες για τις αλλαγές αυτές μπορεί να τις δει κάθε ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ttpc.travel/

Παράλληλα, από τις 21 Δεκεμβρίου 2007 όσοι κατοχυρώνουν ένα όνομα σε κατάληξη .travel υποχρεούνται να το ενεργοποιήσουν εντός 60 ημερών έτσι ώστε να οδηγεί σε μία ιστοσελίδα με σχετικό περιεχόμενο.

Παρότι οι αλλαγές αυτές δεν είναι ακόμα σε ισχύ η TTPC ανακοίνωσε πως ενδέχεται να επηρεάσουν αυτούς που έχουν πάρει πιστοποίηση για όνομα σε κατάληξη .travel. να επισημάνουμε ότι η απόκτηση πιστοποίησης για το δικαίωμα αγοράς ενός ονόματος σε κατάληξη .travel δεν σημαίνει αυτόματα και την εξασφάλιση του ονόματος για λογαριασμό του δικαιούχου. Μόνο μετά από την αγορά του ένα όνομα σε κατάληξη .travel διασφαλίζεται ότι δεν θα μπορέσει κάποιος άλλος που επίσης έχει πάρει πιστοποίηση ως δικαιούχος δεν θα μπορέσει να το αποκτήσει. Όσοι έχουν προβεί σε πιστοποίηση ονόματος έχουν μια επιπλέον εβδομάδα χρόνο ώστε να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το δικό τους .travel πριν εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Δύο συγκεκριμένα ζητήματα προκύπτουν ως αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση των εταιρειών και των οργανισμών να λάβουν όνομα σε κατάληξη .travel.

  • Οι εταιρίες και οι οργανισμοί στην τουριστική βιομηχανία που είχαν την εντύπωση ότι ένα επιθυμητό όνομα είναι πιθανόν «ασφαλές» λόγω των αυστηρών κατευθυντηρίων γραμμών που ορίζονται από το .travel, τώρα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο στο να πάρει κάποιος άλλος το όνομα αυτό.
  • Προκειμένου κάποιος να έχει την ευκαιρία να προστατεύσει την εταιρία, την επωνυμία, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της εταιρίας του, ή ακόμα και το όνομα του προορισμού του, ή της πόλης του στο διαδίκτυο, οφείλει να σκεφτεί σοβαρά να δρομολογήσει άμεσα τη διαδικασία πιστοποίησης ονόματος σε κατάληξη .travel ώστε να καταχωρήσει τα ονόματα πριν τις 21 Δεκεμβρίου συνεχίζει στην ανακοίνωση της η TTPC.

Οι οργανισμοί ή οι εταιρίες που δεν ήταν σε θέση να καταχωρήσουν ένα επιθυμητό όνομα λόγω των αυστηρών πολιτικών του .travel τώρα θα έχουν την ευκαιρία να καταχωρήσουν τέτοια ονόματα (εάν είναι διαθέσιμα) αρχίζοντας από τις 21 Δεκέμβρη (ισχύουν οι νόμοι περί εμπορικών σημάτων).

Αυτό σημαίνει ότι εκείνοι οι οργανισμοί, οι φορείς και οι εταιρίες οι οποίες δεν έχουν εξασφαλίσει το όνομα τους σε .travel πρέπει να το κάνουν αυτό άμεσα και πριν τις 21 Δεκέμβρη.

Υπάρχουν δύο σημαντικές ιστοσελίδες που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί για να δει ποια ονόματα που πιθανόν να τον ενδιαφέρουν είναι ακόμα διαθέσιμα.

  • στην www.whois.travel μπορεί κάποιος να εισέλθει για να δει αν τα ονόματα που τον ενδιαφέρουν είναι ακόμα διαθέσιμα και εάν όχι σε ποιον έχουν καταχωρηθεί.
  • επίσης η www.authentication.travel/reserved.jsp είναι μια σημαντική ιστοσελίδα που πρέπει κάποιος να γνωρίζει επειδή δείχνει τα «Place Names και Industry Terms» που είναι προς το παρόν κρατημένα και δεν είναι διαθέσιμα για καταχώρηση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εάν κάποιος αναζητήσει τη διαθεσιμότητα ενός ονόματος που είναι στη λίστα αυτή, μπορεί στο λινκ του WHOIS παραπάνω να δείξει ότι το όνομα που γράφτηκε δεν είναι καταχωρημένο δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι είναι διαθέσιμο κάτι όμως που δεν ισχύει επειδή είναι κρατημένο. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία θα αλλάξει από τις 21 Δεκεμβρίου όταν θα εφαρμοστεί η νέα πολιτική και τα περισσότερα από τα ονόματα αυτά θα είναι ελεύθερα για καταχώρηση.

Σύμφωνα με την TTPC η ανακοίνωση αυτή αποσκοπεί μόνο στην ενημέρωση πιθανών συνεπειών που θα προκύψουν από τη νέα πολιτική του .travel σύμφωνα με την οποία εάν ένας οργανισμός, μια εταιρία, ένας φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή ένας οργανισμός τουρισμού δεν καταχωρήσει το όνομα που θέλει μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος που να προβεί στην ενέργεια αυτή.

Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνος στην Ελλάδα και την Κύπρο για το .travel είναι η εταιρία Travel Media Applications ως επίσημος συνεργάτης της Tralliance που το διαχειρίζεται διεθνώς, ενώ φορέας πιστοποίησης είναι ο ΣΕΤΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024