Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈντονη απάντηση Παπουτσή στους εφοπλιστές

Έντονη απάντηση Παπουτσή στους εφοπλιστές

Απάντηση έδωσε στις δηλώσεις των εφοπλιστών για προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του νόμου για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Χρήστος Παπουτσής. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας […]

Απάντηση έδωσε στις δηλώσεις των εφοπλιστών για προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του νόμου για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας, ο υπουργός<...> Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Χρήστος Παπουτσής.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρθηκε στις επικριτικές θέσεις της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, λέγοντας ότι 'οι εφοπλιστές δεν πρέπει να ξεχνούν πως δεν δραστηριοποιούνται σε κανένα δικό τους χώρο, αλλά στη θάλασσα και στα λιμάνια της χώρας. Θα πρέπει επίσης να κατανοούν την ευθύνη που αναλαμβάνουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το κράτος. Το νομοσχέδιο προσδιορίζεται από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ισορροπία του ανάμεσα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και το κοινωνικό συμφέρον είναι απόλυτη'.

Αναφερόμενος στις προθέσεις των εφοπλιστών για προσφυγή στην ΕΕ και την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στην Αδριατική, τις χαρακτήρισε 'τουφεκιές στον αέρα', ενώ τους κατηγόρησε πώς συμπεριφέρονται απαξιωτικά απέναντι στη νομοθετική εξουσία και το κράτος, υπογραμμίζοντας ότι 'καλά θα κάνουν να διαπιστώσουν πως υπάρχει μια νέα περίοδος'.

Όπως υποστήριξε ο Χρήστος Παπουτσής, έπειτα από την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση της ακτοπλοΐας και τη μετατροπή δέκα λιμανιών σε ανώνυμες εταιρίες, ο τομέας των ενδοθαλάσσιων μεταφορών εισέρχεται σε μια νέα φάση.

Ο κ. Παπουτσής κάλεσε τους επιχειρηματίες, τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μελετήσουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο, να αναζητήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται και να καταθέσουν προτάσεις στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024