Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚεφαλογιάννης: Ικανοποιητικά προχωρούν τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά

Κεφαλογιάννης: Ικανοποιητικά προχωρούν τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά

Ικανοποιητικά προχωρούν τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει ολοκληρωθεί η πεζογέφυρα που θα ενώνει το λιμάνι με το σταθμό του ΗΣΑΠ ανέφερε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο…

Ικανοποιητικά προχωρούν τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχει ολοκληρωθεί η πεζογέφυρα που θα ενώνει<...>το λιμάνι με το σταθμό του ΗΣΑΠ ανέφερε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε.

Μιλώντας για το θέμα της απελευθέρωσης των ναύλων ο υπουργός δήλωσε ότι πέτυχε και ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός, αφού όπως εξήγησε τα ναύλα έχουν καθηλωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μειωθεί, τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου έχουν υπερδιπλασιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο μετακινείται το 50% περίπου των επιβατών στα νησιά και το μεταφορικό έργο από το λιμάνι του Πειραιά και τα πορθμεία θα προσεγγίσει τα 5 και τα 6 εκατομμύρια.

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την τροπολογία που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία καθορίζεται στα δώδεκα χρόνια το ανώτατο όριο διάρκειας σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας που συνάπτονται μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό σε περίπτωση μη υποβολής προτάσεων για δρομολόγηση πλοίου, ο υπουργός τόνισε ότι μέσω των συμβάσεων αυτών δίνεται η ευκαιρία σε εταιρίες να εκμεταλλευτούν την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη βελτίωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού των πλοίων που θα δρομολογήσουν στην άγονη γραμμή. Τα πλοία αυτά πρόσθεσε θα είναι μέχρι οκτώ ετών.

Τέλος, ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των υδροπλάνων, το δίκτυο των οποίων θα επεκταθεί, καθώς όπως σημείωσε στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχουν 40 υδροπλάνα, που θα εξυπηρετούν το δίκτυο Πειραιά και νησιών του Αιγαίου. Συμπλήρωσε δε ότι το ΥΕΝ θα προχωρήσει στη ναύλωση υδροπλάνου για δωρεάν μεταφορά των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024