Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝέα ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Θράκης και νησιών Βορείου Αιγαίου

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή μεταξύ Θράκης και νησιών Βορείου Αιγαίου

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή ξεκινά αυτή την εβδομάδα, η οποία θα συνδέει τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Σαμοθράκης, της Λήμνου, και της Μυτιλήνης, με πρωτοβουλία των υπουργών Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Πασχαλίδη και […]

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή ξεκινά αυτή την εβδομάδα, η οποία θα συνδέει τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της<...> Σαμοθράκης, της Λήμνου, και της Μυτιλήνης, με πρωτοβουλία των υπουργών Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Πασχαλίδη και Αιγαίου, Νίκου Σηφουνάκη.

Η γραμμή, που θα εκτελείται μια φορά την εβδομάδα, θα συγχρηματοδοτείται από τα δυο υπουργεία με το ποσό των 17.000 ευρώ ανά δρομολόγιο. Η συμφωνία των δυο υπουργείων για δημιουργία και συγχρηματοδότηση της άγονης αυτής ακτοπλοϊκής γραμμής έγινε ανάμεσα στους δυο υπουργούς, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο του προγράμματος Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος.

Όπως είχαν τονίσει τότε οι δυο υπουργοί, “πρόκειται για μια γραμμή, η οποία θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη των τεσσάρων αυτών περιοχών, αλλά και θα βοηθήσει στην επαναλειτουργία ξεχασμένων εμπορικών δρόμων που λειτουργούσαν επί αιώνες, προς όφελος των κατοίκων των νησιών αλλά και της Θράκης”.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το πλοίο “ΣΑΟΣ ΙΙ” της Αναπτυξιακής Ναυτιλιακής Εταιρίας Σαμοθράκης (ΑΝΕΣ) κάθε Σάββατο με ώρες αναχώρησης από την Αλεξανδρούπολη στις 9 το πρωί, από τη Σαμοθράκη στις 11:30 το πρωί, από τη Λήμνο στις 3 μ.μ. και από τη Μυτιλήνη για Λήμνο-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη στις 11.30 μ.μ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024